Spennende nysatsing på realfag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 09. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Spennende nysatsing på realfag

Neste skoleår tilbyr THVS en egen forskerlinje som gir elevene enda større bredde i realfagskompetansen.

Mens Larviks 10.-klassinger brukte onsdagens «Rett kursvalg» på å skaffe seg mer kunnskap om aktuelle utdanningsprogram, fikk ungdomskolenes rådgivere og UV-lærere høre om skolens satsningsområder framover. Spesielt stor interesse skapte forskerlinja; et treårig løp med oppstart høsten 2014.

- Det aller viktigste er høy kvalitet på undervisningen og et godt læringsmiljø, men vi gjør også grep når det gjelder fagtilbudet. Fra neste skoleår tilbyr vi en egen forskerlinje med plass til 32 elever for de som ønsker å ta et realfag på et høyere nivå, forteller avdelingsleder Egil Fauske ved studiespesialisering realfag.

THVS er en del av den nasjonale strategien «Realfag for framtida». Bakgrunnen for satsingen er det store behovet for realfag- og teknologikompetanse i arbeidslivet i Norge. Nå er målet å øke interessen for realfag og teknologiske fag, og øke andelen elever som fordyper seg i matematikk, fysikk, kjemi og biologi.

- Forskerlinja er et treårig løp som vil sikre elevene et bredt realfaglig tilbud som svarer på studie- og yrkesambisjoner innenfor blant annet farmasi, odontologi og ingeniørfag. Tilbudet sikrer elevene en veldig bredde i realfagskompetansen, sier Fauske.

I tillegg til høstens nysatsing tilbyr THVS også Teknologi og forskningslære X til 30 ekstra motiverte 10.-klassinger. Dette tiltaket erstatter tidligere tilbud om teoretisk matematikk, og gir en mulighet til å ta et realfag på et høyere nivå.

Både Fauske og leder av elevtjenesten ved THVS Bernhard Grøtan, kan allerede nå glede seg over en økende interesse for realfag. At så mange som 150 av 550 elever valgte å besøke studiespesialisering realfag under «Rett kurskveld», taler for seg selv.

- Vi ser at det er kult å være opptatt av realfag. Det er kult og lykkes på skolen og å jobbe ekstra hardt. Det liker vi, sier Grøtan.

Søknadsfristen til videregående skole er 1. mars.