Spleiselag ga ny minibuss - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 21. mai. 2014
  • 26. jun. 2014

Spleiselag ga ny minibuss

Felles fokus på økt rekruttering til bilbransjen.

Ved THVS gjøres det stadig nye grep for å gjøre opplæringen virkelighetsnær og forberede elevene på hverdagen som venter både i og etter lærlingetiden.

Siste nytt på investeringsfronten er en Iveco 17-seter minibuss – et spleiselag mellom avdeling for teknikk og industriell produksjon (TP) og Opplæringskontoret for bilfag i Vestfold. 

- Vårt viktigste argument for investeringen er ønsket om å få elevene ut i bedriftene for å se hvordan verkstedene drives i praksis, sier avdelingsleder Paul Kristiansen på TP.

- Realiteten er at vi lever i en rimelig beskyttet verden her på skolen. Derfor må elevene ut i større utstrekning enn de er i dag. Nå vil lærerne på Vg1 få klar beskjed om å gjøre avtaler med bedrifter, få elevene med i bussen og vise dem virkeligheten.

Begynner i ungdomsskolen

Mens TP vil jobbe målrettet for å bygge nettverk for kommende praksis- og lærlingeplasser, vil Opplæringskontoret bruke den nyinnkjøpte minibussen til å fange interessen for bilfag allerede på ungdomsskoletrinnet.

- Vi ønsker å være enda mer aktive ut mot ungdomsskolene for å gjøre elevene nysgjerrige på faget så tidlig som mulig. Derfor skal vi hente tiendeklassingene i distriktet og ta dem med inn i verkstedene for å informere og rekruttere, sier daglig leder Tom Solum ved Opplæringskontoret for bilfag i Vestfold.

Ved å starte tidlig håper både Solum og Kristiansen å gjøre elevene bedre kvalifisert til å gjøre rett yrkesvalg – og ikke minst tegne et realistisk bilde av hva som kreves i kampen om praksisplass i prosjekt til fordypning (PTF) og lærlingeplass.

- Bedriftsbesøk gir elevene en kunnskap om arbeidslivet som kan være vanskelig for oss som skole å formidle. Det hjelper lite å være flink hvis fraværet er høyt, men dersom de ikke skjønner det før etter to år på skolen er det allerede for seint, sier Kristiansen.

- Lærerne kan snakke så mye de vil om konsekvensene av høyt fravær. Likevel er det først når elevene hører verksmesteren si at de ikke er interessert i lærlinger som ikke kommer seg opp om morgenen at de virkelig skjønner alvoret.

I forkant

150.000 kroner har minibussen kostet THVS og Opplæringskontoret, og Kristiansen legger ikke skjul på at 17-seteren utgjør en betydelig investering for avdelingen.

- Det er mye penger, men det er viktig for oss å tenke framover. Vi får signaler om reduserte elevkull framover og da gjelder det å være våken på rekrutteringen. Jo flere søkere, jo flere flinke elever – det er noe alle er tjent med, avslutter Paul Kristiansen.

 

Bildetekst: Kim Robin Jakobsen (nummer 2 f.v.), Johannes Gjone, Mahmod Ayoub og Jakop André Bund i 2KJA er fornøyd med avdelingens nyinvestering. Her står elevene sammen med Opplæringskontorets Tom Solum og TP-lærer John Patrick Iversen.