Står sammen om Larviks framtid - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Står sammen om Larviks framtid

Samlet bygg- og anleggsbransjen til frokostmøte for å sette fokus på behovet for praksis- og lærlingplasser.

- Dette gir masse energi til å fortsette det viktige arbeidet med å få elever ut i praksis og lære. Vi er helt avhengige av næringslivet for og lykkes, og derfor er det ekstra gledelig at så mange takket ja til invitasjonen, sier Per Trygve Eitrem.

I overkant av 30 representanter fra bygg- og anleggsbransjen bidro, sammen med skolens elever, lærere og ledelse, til å skape et svært godt utgangspunkt for videre samarbeid.

- I dag er det 450 ungdommer mellom 18 og 25 år som er uten arbeid og tilknyttet NAV-systemet. Felles for dem er at de ikke har fullført videregående skole. Det må vi ta tak i. Vi har en utfordring i å få elevene gjennom 2+2-løpet – to år på skole og to år i lære – og det handler om verdiutviklingen i Larvik, sier rektor Robert Rognli.

- Trenger innspill

Som et ledd i å ta et enda større ansvar i formidling av praksis- og lærlingplasser, har THVS engasjert Per Trygve Eitrem for å jobbe oppsøkende ut mot bedrifter og informere om det å ha lærlinger.

- Skolen er helt avhengig av samarbeid for og lykkes. Vi klarer ikke å imøtekomme alle utfordringene alene. Dere må komme på banen og gi oss innspill og tilbakemeldinger, sier Rognli, med klar adresse til bygg- og anleggsbransjens frammøtte.

Og det skortet ikke på verken samarbeidsvilje eller velmenende råd til både elever og lærere under den times lange samlingen. Personlig initiativ fra elevene var en egenskap som gikk igjen gjennom hele møtet.

- Ta initiativ til å møte opp, ha et godt håndtrykk og vær dere selv. Det kan være lurt å jobbe litt med hvordan en skal presentere seg i forkant av at en tar kontakt med en bedrift, råder Ole Petter Anvik fra Arne Olav Lund.

Han har god erfaring med lærlinger, og regner med å knytte til seg to elever fra THVS i nærmeste framtid. Initiativet med å samle bransjen til frokostmøte syns han er godt.

- Absolutt. Men samtidig er det viktig at en ikke syr for mye puter under armene på elevene. De må sparkes ut i arbeidslivet, sier Anvik med et lite smil.

Motivasjon og råd

Elevene selv, følger langt på vei Anviks råd, men medgir at de gjerne tar imot litt støtte.

- Tidligere erfaring viser at det lønner seg å ta turen og snakke med folk. Da husker de deg til en annen gang, og det gjør det ofte lettere, sier Tobias Mangelrød Gustavsen og Martin Hynne i 2BAA (bildet under).

Bilde av Vg2-elever på bygg- og anleggsfag

Vg2-elevene var begge til stede under møtet, og håper det nå vil bli litt enklere å komme seg ut i praksis og lære.

- Det er ikke så lett å gå til en byggmester og spørre om vi kan få være der i to uker. Det er jo ikke sikkert alle har lyst til å ta imot praksiselever, sier Tobias.

- Hva mener dere er det viktigste skolen kan gjøre for å hjelpe dere?

- Motivere og vise oss at de vil hjelpe og at vi ikke står alene. Hvis vi står litt fast, ønsker vi litt tips til hvor vi bør forhøre oss, sier Tobias og Martin, som også har gjort seg opp noen tanker til hvordan tiden ute i bedrift kan bli vellykket for begge parter:

- Det smarteste de kan gjøre er å sette en ung medarbeider til å følge oss opp. De fleste sjefer vet hvem som er blide og hyggelige og som kan tenke seg å ta imot en lærling. Spør dem i stedet for noen som ikke husker hvordan det var å være ute i praksis eller lære. Vi er ikke utlært og er helt avhengige av å ha noen vi kan spørre om det vi lurer på, avslutter guttene.

Bilde fra frokostmøte for bygg- og anleggsbransjen

Ole Petter Anvik (t.v.) fra Arne Olav Lund råder elevene til selv å ta kontakt og vise interesse for arbeidsplassen. Her er han i samtale med avdelingsleder Espen Schanche ved avdeling for byggfag ved THVS.