Stolt av resultatet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 24. jun. 2014
  • 01. sep. 2014

Stolt av resultatet

AHT-elevene har bidratt til unik kokebok med tilrettelagte oppskrifter.

- Vi har vært helt avhengige av hjelp fra brukergruppa for å være trygge på at vi har lagt oss på riktig detaljnivå, oppbygging og rekkefølge. Ida-Sophie Bråthen, Eirik Johansen og Rebecka Olsson Øyen (bildet under) har vært veldig ivrige til å teste ut oppskriftene våre og vi har brukt tilbakemeldingene flittig.

Det sier Lene Hansen som har vært en av tilretteleggerne av kokeboka for de som ikke kan lese. Tre og et halvt år har gått siden hun og Signo-kollega Heidi Trolldalen tok fatt på jobben med å erstatte den tradisjonelle kokebokteksten med symboler og bilder. Forrige uke besøkte hun elevtrioen på THVS som har bidratt med verdifull testing underveis i prosessen.

Bilde av elever med kokebok

- Det har vært en lang prosess og selve forenklingen tok nok lenger tid enn vi hadde forutsett. Men nå er boken lansert og da måtte vi jo besøke elevene og gi dem en kokebok og gjøre litt stas på dem som takk for god hjelp.

Fristende favoritter

Inne på AHT-basen ble gesten tatt imot med åpne armer. Tydelig stolte elever kastet seg over frukt, kake og brus – og ikke minst den ferske kokeboka. Etter aktiv testing av alt fra kokt torsk og agurksalat til potetstappe og krydderkake, har Ida-Sophie, Eirik og Rebecka rukket å få sine egne favoritter.

- Afrikansk tomatsuppe, fastslår Eirik.

- Jeg lager supper hjemme også. Det og egne lomper!

Mange forbedringer

Også lærer Elin Anita Østmo er tydelig stolt av både resultatet og elevenes imponerende innsats.

- Vi vet fra før hvor krevende det er å lage denne typen oppskrifter, så for oss en slik kokebok midt i blinken. Underveis oppdaget vi blant annet at rekkefølgen i flere av oppskriftene måtte endres. Når vi nå ser sluttresultatet er det tydelig at det har skjedd veldig mye fra de helt første utkastene vi fikk tilsendt, sier Østmo.

Dermed kan både lærere og elever gå sommeren i møte full av inspirasjon til å diske opp med både kalde og varme fristelser fra kjøkkenet. Alle illustrert med hjelp av Ida-Sophie, Eirik og Rebecka.

Bilder av elever og kokebokRebecka Olsson Øyen (t.h.) kan fornøyd konstatere at resultatet har blitt slik hun og medelevene har gitt tilbakemeldinger om.