Stolte Prøysen-vinnere - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Stolte Prøysen-vinnere

Samarbeidet om vinnerplakaten som illustrerer hedmarksdialekten.

- Jeg syns vi jobbet veldig godt sammen og fikk brukt de egenskapene vi er gode på, sier Mikkel Sørseth i 2MKB etter at gårsdagens seier var et faktum.

I år er det 100 år siden Alf Prøysen ble født og de siste ukene har realfagselever på Vg3 fordypet seg i den norske visesangeren og forfatteren. Parallelt har de jobbet tett med andreklassingene på medier og kommunikasjon for å illustrere ulike Prøysen-temaer som barnesanger, jul med Prøysen og kjærlighet/forelskelse i plakatform.

- Det var en utfordring å få fram budskapet med så lite tekst, men vi jobbet intenst med ideutviklingen og traff godt til slutt, forteller Mikkel.

Mandag ble samarbeidet avsluttet med kåring av beste plakat foran lærere og medelever i Kon-Tiki. Etter en gjennomgang av samtlige bidrag, var det til slutt Mikkel Sørseth som sammen med klassekamerat Camilla Alexandra Lie og Lars Holt Pettersen i 3STER, stakk av med seieren.

Vinnergruppens idé var å spille på kontrastene i hedmarksdialekten og bydialekten i både tekst og bilde. Det gikk rett hjem hos juryen.

- Vinnerplakaten er lesbar og tar for seg perspektivet by/land og moderne/gammel. I tillegg er det god harmoni i plakaten, sier juryleder og avdelingsleder på medier og kommunikasjon Ingjerd Beate Larsen.

Dermed kunne vinnergruppa applauderes fram på scenen til velfortjente gratulasjoner og premie.

- Det er klart vi hadde i bakhodet at det var en konkurranse som vi kunne vinne. Og vi hadde en god følelse underveis, medgir vinnergruppa samstemt.

Resultatet av det kreative samarbeidet, der realfagselevene har tatt seg av teksten og MK-elevene har stått for foto og illustrasjoner, skal nå stilles ut på 160x50 store søyleplakater i 4. og 5. etasje på skolen.

Bilde av plakat om Alf Prøysen