Sveiser for Movember - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. nov. 2014
  • 04. mar. 2015

Sveiser for Movember

Elevene i 1TPB selger telysholdere og gir inntektene til forskning på prostatakreft.

- Dette er et supert prosjekt for oss. Vi lærer å bøye, sveise og slipe. I tillegg får vi trent på masseproduksjon og samarbeid, forteller Stian Trevland og Sondre Mantovani.

Elevene i 1TPB har selv bestemt produkt og ikke minst hva inntektene av salget skal gå til. Målet er produksjon og salg av totalt 200 telysholdere til 50 kroner per stk.

- Valget falt på Movember-aksjonen. Det var enstemmig. Vi hadde lyst til å fronte «vår» sak – noe som angår oss menn. I tillegg passet det godt med tidspunkt på året, sier Trevland.

Movember er en blanding av ordet «mo» (australsk slang for moustache) og november. Barten er aksjonens symbol, og alle menn oppfordres til å anlegge bart for å skape oppmerksomhet om menns helse, prostata- og testikkelkreft.

- Vi har fått god hjelp fra lærer Trond Hauge til 3D-tegningene. Bortsett fra det, gjør vi alt selv og hele klassen er med og bidrar. Nå planlegger vi også en klassefest der overskuddet skal gå til forskning på prostata- og testikkelkreft, forteller Vg1-elevene.

Under forrige ukes Rett kursvalg for niendeklassinger benyttet elevene ved teknikk og industriell produksjon (TP) muligheten til å vise fram verkstedet og hva utdanningsprogrammet har å by på. Dermed ble også niendeklassingene en del av produksjonen av de håndlagede telysholderne.

- Vi bruker mye tid på verkstedet og hadde veldig lyst til å vise fram at vi gjør noe bra. Derfor har vi også opprettet en egen Facebook-side der alle som er nysgjerrige kan gå inn å se hva vi holder på med på skolen. Det er viktig for oss å skape interesse for og få opp rekrutteringen på TP, avslutter Stian Trevland og Sondre Mantovani.

 

Les mer om Vg1-elevenes prosjekter på elevenes egen Facebook-side