Takket for støtte og samarbeidsvilje - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. jun. 2014
  • 26. jun. 2014

Takket for støtte og samarbeidsvilje

Velfortjent ros til næringslivet for verdifullt praksissamarbeid.

- Uten den forståelsen dere viser ved å ta imot elevene i praksis ville vi som skole ikke vært i stand til forberede neste generasjon for arbeidslivet på samme måte som vi har mulighet til i dag. Prosjekt til fordypning (PTF) gir elevene en forsmak på arbeidslivet innenfor eget utdanningsprogram, samtidig som virksomheten får en sjanse til å prøve ut elevens arbeidslyst, motivasjon og interesse, sier næringslivskoordinator Per T. Eitrem.

Tirsdag inviterte skolen næringslivet til frokostmøte for å takke for samarbeidet så langt og dele tanker om behovet for praksisplasser i årene framover. Det ble et motiverende møte mellom skolens avdelingsledere og faglærere og 25 av bedriftene som dette skoleåret har tatt imot elever til PTF.

- Vi setter stor pris på deres rolle i opplæringen av våre elever. Nå som skoleåret nærmer seg slutten ønsker vi å anerkjenne våre samarbeidspartnere for støtten og interessen dere har vist ved å ta imot våre elever i praksis, sier Eitrem.

Positiv effekt

Hos TS Elementer AS på Holmejordet har de erfart at lærlinger også har en positiv effekt på resten av staben.

- Vi ser at de ansatte løfter seg noen hakk. Det er tydelig at en lærer av å lære bort, sier Thor Brubakken (bildet under).

Bilde av Espen Schanche og Thor Brubakken

Huselementprodusenten har dette skoleåret hatt en byggfagelev i PTF. Nå er de også klare til å ta imot en lærling. Brubakken er klar på hva som skal til for å ta steget fra praksisplass til læretid og mulighet for fagbrev.

- Det er viktig at de viser lærevilje, stå-på-vilje og tar initiativ til å finne egne oppgaver når det trengs. De må rett og slett vise at de liker å stå på, råder Brubakken.

- Utdannelse, utdannelse, utdannelse!

Det er til en hver tid omtrent 1.750 lærlinger i Vestfold. Mens mange allerede har skaffet seg læreplass til høsten, er det fremdeles en del som fremdeles har en jobb å gjøre. Blant aktørene som virkelig har tatt ansvar for å legge til rette for fagbrev er Larvik kommune. Dette skoleåret har de sagt ja til hele 45 lærlinger.

- Vi har et forbilledlig samarbeid med flere etater i Larvik kommune om praksis i PTF.  Det er Vg1 og Vg2 elever i praksis både i oppvekstsektoren og i ulike helse- og omsorgstjenester, sa avdelingsleder Inger Heidi Elgesem på avdeling for helse- oppvekstfag da hun ga beviset på skolesamarbeidet til Per Busk i Larvik kommune.

Etter utdelingen av erkjentlighetsbevisene var det klart for å tenke framover. Forhåpentligvis er dette bare starten på et samarbeid som skal forberede elevene på veien mot en meningsfull og god fremtid for hver enkelt. Jotrons Hans Petter Johansen avslutter med sitt aller beste råd til fremtidens unge arbeidstakere:

- Utdannelse, utdannelse, utdannelse! Det er det som gjelder. Vi er helt tydelige på at vi mener den delen av jobben må gjøres først. Samtidig syns vi det er hyggelig å kunne bidra med praksisplasser og ser fram til et godt skolesamarbeid også i fremtiden, sier Johansen.