Tar i et ekstra tak for læreplass - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 12. jun. 2014
  • 26. jun. 2014

Tar i et ekstra tak for læreplass

THVS starter opp 20 timers kurset «Veien til læreplass».

I følge tall fra Kunnskapsdepartementet var det i skoleåret 2011–2012 rundt 6.000 søkere på landsbasis som ikke fikk læreplass. Også ved THVS er det Vg2-elever ved de yrkesfaglige utdanningsprogrammene som ennå ikke har funnet en læreplass for kommende høst.

Det ønsker både Utdanningsdirektoratet og Thor Heyerdahl vgs å gjøre noe med. Gjennom kursmodellen «Veien til læreplass», som er initiert av Utdanningsdirektoratet, skal elevene gjøres enda mer attraktive for lærebedrifter.

- Vi vil øke deltagernes kompetanse om det å søke læreplass. Kurset skal bidra til en innsikt i hva bedriftene forventer og hvordan de bør møte disse kravene, forteller kursansvarlige Tommy Nordang og Monica G. Steinbakken, som til daglig er lærere på Service og samferdsel ved THVS.

Intensive dager

Kurset går over til sammen 20 timer 17. og 18. juni og er rettet mot elever som i disse dager avslutter Vg2. Kurslederne lover to intensive og annerledes dager – noe helt annet enn tradisjonelle skoledager.  

- Vi har lagt opp til dager der vi skal vie fokus mot blant annet motivasjon, styrker, aktuelle lærebedrifter, CV, søknadsprosess og intervjutrening, sier Steinbakken.

- Det er viktig å understreke at det ikke er noen grunn til å miste nattesøvnen i sommer fordi en står uten læreplass. Mye faller på plass i august og september, og forhåpentligvis vil disse kursdagene gi elevene motet og redskapene som trengs for å prøve enda en gang å ta kontakt med en aktuell bedrift, legger hun til.

Under torsdagens informasjonsmøte i Kon-Tiki, var kurslederne svært tydelig på at det også hviler et stort ansvar på deltakerne selv for at utbyttet skal bli optimalt:

- Hvor mye dere får ut av dette kurset kommer an på dere og deres vilje og deres ønsker!

 

Les mer om bakgrunn og mål for kurset på Utdanningsdirektoratets nettside.