To priser til Nikolai og IA UB - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

To priser til Nikolai og hans IA UB

Tøff kamp om premiene under skolemessa for Ungdomsbedrifter på THVS.

- Veldig gøy! Jeg hadde jo et lite håp på forhånd, men det er overraskende likevel, sier Nikolai Bjerkenes i 2SSA.

I tillegg til å vinne prisen for «Beste selger», tok også Bjerkenes og resten av hans IA UB andreplass i kåringen av «Beste utstilling».

- Dette er kjempegøy for hele gruppa – vi vinner jo disse prisene sammen. Alle er med på å gjøre hverandre gode, sier Bjerkenes.

IA UB, som står for Inkluderende Aktivitet og er inspirert av Unified-laget på Larvik Turn, tilbyr aktivitetsklubb for elevene på Frøy og på Arbeids- og hverdagslivstrening ved THVS. Første arrangement er allerede gjennomført – juleverksted med blant annet pepperkakebaking.

Fredagens imponerende innsats lover godt for den kommende Fylkesmessa i Mjøndalen 12. mars.

- Vi satser på å vinne de samme prisene da, og kanskje kan vi gå helt til topps i kategorien «Beste utstilling». Vi fikk en god del tips fra juryen om hvordan vi kan gjøre det enda bedre.

Kjærkomne pengepremier

Dagens jury besto av Cecilie Sanden fra Sjøparken, Nina Molteberg i Link Larvik og Tom Sørensen i Sparebank 1 Buskerud-Vestfold. De to sistnevnte er med og sponser pengepremiene i de tre kategoriene.

- Det var en jevn konkurranse, spesielt i to kategorier, forteller Nina Molteberg.

I kategorien for «Beste utstilling» var det Guro Helene Strand, Ane Riise Jenssen og Silje Aarsten som stakk av med førstepremien på 1.000 kroner.  Jentene, som selger armbånd til inntekt for barn i Peru, hadde jobbet lenge for å skille seg ut blant de mange kreative utstillingene.

- Gøy at det gikk så bra. Det ble egentlig akkurat slik vi hadde håpet, forteller trekløveret.

Mye jobb

For de aller fleste ga dagens skolemesse verdifull erfaring og læring for arbeidet framover.

- Det har vært en veldig stor jobb, og vi manglet mye til messa. Nå har vi lært masse og satser på å gjøre store forbedringer fram mot Fylkesmessa. Da er ambisjonen høyere, sier Daniel Gjermstad og Wilhelm Blich i Unleashed UB.

Elevene bak SportyPhone UB begynner imidlertid allerede å bli godt vant med å stå på stand. Bedriften har nemlig solgt mobildeksler på skolen hver onsdag i hele høst.

- Vi er ikke så opptatt av å vinne, men vi skal gjøre så godt vi kan, forteller Andrea Eriksen Eskedal, Kenneth Gilberg, Sindre Støtvig Hammeren og Kristian Laksmark mens de rigget i stand til dagens messe.

At det ikke ble noen topplassering under dagens kåring, rikker derfor ikke på fremtidsplanen for AHT-elevene.

- Vi kommer til å ha stand hver onsdag i månedene framover også. Det er mange som syns dekslene er både fine og rimelige, og vi har solgt en del allerede, forteller elevene.

Følgende ungdomsbedrifter mottok premie etter fredagens skolemesse:

 

Beste utstilling

1. plass: God Karma UB
2. plass: IA UB

Beste innovative produkt

1. Grab it UB
2. Care Package UB

Beste selger

Nikolai Bjerkenes

 

Bilde fra skolemesse for Ungdomsbedrifter

Safe and Dry UB med Pernille Klemetvold i 2STDR og Siri Lie Tallakstad i 2STAØ i spissen selger paraplyer med refleks. - Det er ikke alle som er like flinke til å bruke refleks, men en paraply har jo de fleste, sier jentene.

Bilde av skolemessa og God Karma UB

Silje Aarsten, Ane Riise Jenssen og Guro Helene Strand i God Karma UB hadde lenge drømt om å gå til topps i kategorien for «Beste stand. Det lyktes de med på fredag.

Bilde fra skolemessa og Grab It UB

Grab it UB har utviklet et produkt som skal gjøre det enklere å håndtere mange poser samtidig. Det ble belønnet med førsteplass for «Beste innovative produkt» for Kai Anders Bugtene (f.v.), Lukasz M. Kudrewicz, Thea-Elise Andersen, Tim Plaga og Grab it UB.

Bilde av SportyPhone UB

- Vi er ikke så opptatt av å vinne, forteller Andrea Eriksen Eskedal, Kenneth Gilberg, Sindre Støtvig Hammeren og Kristian Laksmark i SportyPhone UB. Hver onsdag er AHT-elevene å finne i 1.etasje der de selger sine mobildeksler.

Bilde av Speakers UB

Det ble ingen premier på Andreas Eikaasen, Istivan Asker og Andreas Hovland Martinsen i 2SSB, men guttene i Speakers UB er overbevist om at de to høyttalerne som spruter vann i takt med musikken gir det lille ekstra for musikkinteressert ungdom.