Trygg Trafikks oppfordring: Bry deg! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 28. nov. 2014
  • 04. mar. 2015

Trygg Trafikks oppfordring: Bry deg!

Kampanjen i uke 49 skal få ungdom til å sette grenser i trafikken.

- Det er viktig med slike kampanjer som øker bevisstheten omkring konsekvensene ved uvettig ferdsel i trafikken, sier studierektor Trude Cecilie Hasle ved studieforberedende utdanningsprogram.

Det er Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU) og Vestfold fylkeskommune i samarbeid med Trygg Trafikk som er ansvarlig for kampanjen i Vestfold. Tiltaket oppfordrer ungdom til å bry seg i trafikken og si ifra i situasjoner der en selv eller andre utsettes for fare. I uke 49 kommer Bry deg! til Kon-Tiki for å møte Vg2-elevene på THVS.

- Vi setter stor pris på samarbeidet vi har etablert med Trygg Trafikk, og vet at kampanjen bidrar til at ungdom engasjerer seg for å redusere antall trafikkulykker, sier Hasle.

«Ulykker med ungdom skjer ofte natt til fredag og lørdag, kjennetegnes av høy fart, mange ungdommer i bilen, manglende bilbelte og rus. Dersom noen av ungdommene i bilen er tydelige og tør og Bry seg, sier klart i fra at de ikke vil være med på denne typen kjøring, kan dette hindre en trafikkulykke», skriver Trygg Trafikk i sitt informasjonsskriv.

Neste uke fylles Kon-Tiki hele åtte ganger med 90 minutters foredrag, dialog og øvelser der Vg2-elevene får utforske egne og medelevenes holdninger til bilkjøring og trafikksikkerhet.

Klasseoppsettet ligger i årshjulet på skolens hjemmeside.