Vampyrene er i ferd med å våkne - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Elisabeth Eriksen
  • 28. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Vampyrene er i ferd med å våkne

Energisk gjennomkjøring av Creatures of the Night før premieren i Bølgen 6. mars.

Stemningen er spent, men behersket i gangen utenfor dansesal N322. Inne i den store salen er de fleste musikerne allerede på plass. Danserne beveger seg så smått mot oppstilling til det første nummeret. Summingen er konstant – helt til produsent Anne-Lise Aase Aamli tar ordet:

- Gi alt dere har! Det er nå vi må finne ut av hvor det butter og om det er noe vi ikke kan!

Musikerne spiller opp og danserne fyller gulvet. Det er en uke til premieren. Gjennomkjøringen er i gang. 

- Dette er første gangen vi kjører gjennom hele forestillingen. Vi har jobbet systematisk og godt over lang tid, men det er alltid spennende å se om alt sitter og om alle husker hva de skal gjøre, sier Aamli.

- Nå har vi har sjansen til å rydde opp hvis det er noe vi har glemt eller overganger som ikke sitter. Alle løsninger må være på plass før vi flytter oss bort til Bølgen, legger produsenten til.

Klassisk kjærlighetshistorie

Siden oktober i fjor har 90 elever og 13 lærere ved musikk- og danselinja jobbet med forestillingen Creatures of the Night. Torsdag 6. mars og fredag 7. mars vises forestillingen i kulturhuset Bølgen.

- Vi gleder oss veldig mye – nå nærmer det seg virkelig, sier Adrian Larsen Damsgaard, Tomine Engebretsen og Henriette Løberg.

Trekløveret innrømmer at de er spente på hvordan publikum vil ta imot forestillingen.

- Vi håper virkelig at folk forstår historien og hva vi ønsker å vise. Dette er en klassisk, og litt Twilight-inspirert, kjærlighetshistorie. Forestillingen er variert og med mange enkeltnummer som er fine i seg selv, men vi håper som sagt at de skal se hele historien, sier musikk- og danseelevene.

I Creatures of the Night tas publikum med på en populærmusikalsk reise i vampyrenes verden med både variert musikk fra flere sjangre, og mange ulike danseuttrykk. Elevene inviterer inn i et musikk- og danseunivers med en musikalsk spennvidde fra klassisk korsang til rock. Det har krevd hard arbeid, men også resultert i et unikt samhold.

- Vi har lært veldig mye om å prestere når det trengs. En glemmer ikke noe på scenen, for å si det på den måten. I tillegg lærer vi å samarbeide, vi får selvtillit og blir trygge på hvordan en oppfører seg på scenen. Dette er jo lærdom en kan overføre til dagliglivet også, sier Adrian Larsen Damsgaard i 3MDA.

Lærer av hverandre

I tillegg til all verdifull læring underveis, er ikke elevene i tvil om at den sosiale delen og samholdet også er en viktig del av hele opplevelsen. Å ta hensyn og bry seg om hverandre er en vesentlig suksessfaktor når 90 elever skal flettes inn i en og samme forestilling.

- Det er jo begrenset hva lærerne har kapasitet til, og derfor har vi også hjulpet hverandre underveis med å lære det vi skal, forteller elevene.

Totalt skal det settes opp fire forestillinger av Creatures of the Night. Den ene forestillingen på dagtid er primært for niende- og tiendeklassingene i Larvik kommune, mens de tre kveldsforestillingene er åpne for alle interesserte.

- Publikum vil nok oppleve noen endringer fra tidligere forestillinger, men vi er litt hemmelighetsfulle rundt akkurat det. Folk må rett og slett komme i Bølgen å se, avslutter Anne-Lise Aase Aamli.

Bilde av plakat Creatures of the Night