- Vær villig til å ofre en del på veien - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 10. okt. 2014
  • 03. feb. 2015

- Vær villig til å ofre en del på veien

Tidligere MK-elever med gode råd og rikelig med inspirasjon.

- Si ja til alt. Prøv, feil og lær av det. Bruk tida her på skolen til å finne ut hva dere vil jobbe videre med!

Det sier Line Elvsåshagen. Tidligere elev ved medier og kommunikasjon og nå sprudlende og munnrapp reporter i NRK-programmet P3morgen. Denne uka var hun tilbake på gamle trakter, sammen med to tidligere klassekamerater, for å fortelle nåværende MK-elever om karrierehverdagen etter videregående skole.

- Vi er en gjeng som har beholdt kontakten og vennskapet etter tiden på Gloppe. Nå bruker vi hverandre også i jobbsammenheng. Vi snakker mye jobb og deler ulike erfaringer.

Ta sjansen

Sammen med Andreas Berge og Fabian Skalleberg Nilsen delte den kjente radiostemmen sjenerøst av egne erfaringer og tips på veien mot drømmejobben. For Berge begynte snøballen så smått og rulle da han regelrett maste seg til å få bli med TV2 under håndballproduksjonene i Bergslihallen.

- Jeg hadde ingen hemninger. Jeg ringte, ringte og ringte helt til fikk være med å dra kabler under Larvik HKs hjemmekamper. I starten var det kun det jeg gjorde, men jeg var likevel et lite steg nærmere målet. Rådet mitt er å gripe muligheten når dere får den – hver eneste gang, sier Berge, og legger til:

- Ikke tenk på at dere kanskje ikke får så mye betalt i starten. Tenk heller på at dere skaffer dere kontakter. En av grunnene til at jeg har fast jobb i TV i dag, er nettopp to gode kontakter fra tiden jeg jobbet for Stavernfestivalen.

Fleksibilitet

Kun fem år etter at endt russefeiring er Berge etablert som produksjonsleder i et av Norges største managementselskaper med TV-profiler som Henriette Steensrup, Truls Svendsen og Thomas Numme. Det har ikke kommet gratis.

- Du må være innstilt på å ofre en del på veien. Det er ikke til å komme unna at det er ting som må vike for jobben.

Han får støtte av Skalleberg Nilsen – journalist i NRK Vestfold.

- Dette er ikke en karriere du kan safe deg gjennom. Du må «gunne på», tørre å prøve og se om det funker. Og så må du være fleksibel.

Trekløveret er fulle av lovord når de snakker om betydningen av tre år på medier og kommunikasjon som har gitt dem bred erfaring og et solid grunnlag for å velge retning videre. Det gleder engasjerte MK-lærere.

- Helt rått! Det er både imponerende og motiverende å se hva de har utrettet på fem år. Tilbakemeldingene dette gir oss viser jo at vi gjør mye riktig, sier Erik Skjøldt.

 

Trekløverets råd på karriereveien

  • Bygg en grunnmur, gjør deg egne erfaringer og lær underveis
  • Still forberedt, gjør research og tenk igjennom hva du vil
  • Bygg nettverk, vær initiativrik og bruk alle anledninger til å overbevise
  • Vær innstilt på å gjøre en del «håpløse» oppgaver underveis