Verdighet på timeplanen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 14. okt. 2014
  • 03. feb. 2015

Verdighet på timeplanen

Onsdag 15. oktober arrangeres Global Dignity Day på THVS.

Et drøyt halvår har gått siden skolens elever delte sine verdighetshistorier med Kronprins Haakon. I morgen skal igjen den internasjonale dagen for verdighet markeres på videregående skoler over hele verden.

- Denne dagen gir oss anledning til å føle fellesskap og solidaritet på tvers av landegrenser, kultur og etnisitet. Global Dignity Day gjør oss til en del av noe større og løfter oss opp i hverdagen, sier Heidi Elgesem.

Avdelingslederen på helse- og oppvekstfag har ansvaret for årets gjennomføring av arrangementet som er et samarbeidsprosjekt mellom skolen, lokalsamfunnet og frivillige organisasjoner. Formålet med Global Dignity Day er å bevisstgjøre ungdom på betydningen av verdighet og utstyre dem med verktøy slik at de kan bruke verdighet som det styrende prinsipp for sine handlinger.

- En tenker ikke så mye på det til daglig, men Global Dignity Day er viktig for å minne oss på å sette andre i fokus og tenke litt mindre på seg selv.

Det sier Frida Nikoline Solsdatter Hoff. I april åpnet hun for elevenes verdighetshistorier med å fortelle om sitt møte med en dement pasient på Byskogen sykehjem der hun var uplassert i praksis.

- Det var ikke vanskelig for meg å finne ut hvilken historie jeg ville dele, men jeg var veldig nervøs for å stå foran 200 mennesker i Kon-Tiki – og i tillegg kronprinsen! Men jeg satt meg et mål, gjennomførte og dro hjem med et stort smil. Etterpå var jeg veldig stolt av meg selv, minnes Frida.

- Må gi mening

Dette skoleåret er den tidligere helsefagarbeideren elev på påbygg og skal ikke delta under morgendagens arrangement, men hun har følgende råd til sine medelever som skal dele sine historier:

- Jeg tenker at det er viktig at historien som deles gir mening for flere enn deg selv. Det må være en historie som også andre kan få noe ut av.

Kronprins Haakon sa det på følgende måte da han besøkte skolen i april:

- En verdighetshistorie kan handle om det meste, men den må si noe om noe som gjør noe bra og positivt for en selv eller andre.

Onsdag er 170 elever på tvers av klassetrinn og programområder klare for nye klasserefleksjoner og verdighetshistorier i Kon-Tiki.

 

Les mer om Global Dignity Day