Vertskap for tusen håndballglade skoleelever - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 26. sep. 2014
  • 22. okt. 2014

Vertskap for tusen håndballglade skoleelever

Toppidrettselevene håper på økt håndballinteresse etter skoleturnering.

Det klappes, heies, scores mål og spises boller i fleng. Onsdag, torsdag og fredag denne uka inviterer elevene på Toppiddrett Håndball inn til sin tradisjonelle skoleturnering i regi av Norges Håndballforbund region sør. Og med tusen påmeldte fra distriktets barne- og ungdomsskoler må både Framhallen og Farrishallen tas i bruk i tillegg til Arena.

- Det er mange arbeidsoppgaver som skal fordeles under et såpass stort arrangement, men jeg syns det har gått veldig fint så langt. Vi har planlagt godt og alle har virkelig stått på. Og så er det selvfølgelig gøy å se at barna har det så moro, sier Ida Ørbeck.

Økt rekruttering

Onsdag var Vg3-eleven leder for arrangementet – i tett samarbeid med Katja Nyberg og Lene Rantala.

- Jeg håper og tror at en slik turnering er positivt for rekrutteringen til håndballen. I fjor meldte flere trenere tilbake om nye spillere på laget i etterkant av turneringen, og uansett kommer det mye positivt ut av at et slikt arrangement. De som ikke har lyst til å spille, kan være med å heie, mens andre får testet ut om håndball er noe de kunne tenke seg å fortsette med. For det er ennå ikke for seint å begynne, sier Ørbeck.

Og hun snakker av erfaring. Selv startet hun ikke håndballkarrieren før i 8. klasse. Nå spiller Ørbeck på Larvik HKs rekruttlag.

- Jeg var den typen som ville prøve alt, men endte til slutt opp med håndballen. På håndballbanen skjer det noe hele tida. I tillegg er jeg veldig glad i lagfølelsen – muligheten til å jobbe sammen og oppnå noe som et lag.

- Hjelpsomme og flinke

Mens Ørbeck passer på at tidsskjemaet holdes og bemanningen er på plass både på og utenfor banen, har Nora Nordheim, Hanna Khalil, Rascha Taklaji (bildet under) tatt plass på tribunen. Det ble ikke noe sluttspill på jentene fra Nanset denne gangen, men de har ikke mistet humøret av den grunn.

- Vi har spilt fire kamper og tapt alle. Det gikk ikke så bra egentlig, men det er nok fordi ingen i klassen spiller håndball til vanlig. Vi er fotballjenter, forteller 7. klassingene, som på tross av manglende seire på banen er imponert over idrettselevene.

Les om fredagens fylkesmesterskap for ungdomsskoler og se bildeserie på ØP-nett

 

Bilde fra skoleturnering i Arena

- De er veldig hjelpsomme og flinke til å arrangere. Vi syns nok at håndball er litt gøyere etter i dag, og det kan godt hende at noen i klassen kan tenke seg å begynne å spille håndball, sier jentene.

Etter å ha kommet seg helskinnet gjennom første arrangementsdag måtte Ida Ørbeck gi fra seg lederansvaret til Håvard Lislien i 2IDA torsdag og fredag.

- Han må iallfall bare kjøre på med kaker og boller i kiosken. Det har virkelig gått unna den første dagen. Jeg er iallfall mange erfaringer rikere og det kommer godt med i faget treningsledelse, avslutter Ørbeck.