Vil tilrettelegge for trening - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 05. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Vil tilrettelegge for ekstra trening

Åpner for bruk av treningssenteret utover skole- og arbeidstiden.

Tilbudet gjelder samtlige elever og ansatte på THVS, og er lagt opp på følgende måte:

  • Mandag – fredag: Senteret er åpent for elever og ansatte fra kl. 07.00-08.15
  • Mandag og torsdag: Senteret er åpent for ansatte fra kl. 15.30-18.00
  • Mandag: Spinning for ansatte kl. 15.45-16.30

- Vi vet at interessen er til stede både blant elever og ansatte, men det var en del som skulle avklares etter at skolen overtok treningssenteret fra Stamina og Tom Erik Oxholm. Nå er imidlertid alt på plass, og vi åpner for bruk av alle senterets fasiliteter helt gratis, sier avdelingsleder på idrett Jan Christiansen.

Helsegevinst

Dermed strekker skolen seg litt ekstra for å legge til rette for trening utover den muligheten ansatte allerede har til å trene en time i uka i arbeidstiden.

- Vi føler at det er en vinn-vinn-situasjon for alle. Det er liten tvil om at det ligger en helsegevinst i å være i fysisk aktivitet – det forebygger sykefravær og bidrar til mer energi og motivasjon i en krevende arbeidshverdag, sier Christiansen.

Tilpasset treningsprogram

Senteret har beholdt de sammen fasilitetene fra tiden som Stamina, og inneholder både styrkeapparater, frivekter og rikelig med kondisjonsapparater i tillegg til spinningssal og en egen relax-avdeling med blant annet felles badstue.

- Mulighetene er mange, og vi er så heldige at vi har Tom Kristiansen som er faglig ansvarlig på senteret og har mulighet til å bistå med tilpassede treningsopplegg for hver enkelt. Det er fullt mulig å henvende seg til Tom for veiledning på dagtid. På kveldstid derimot, er senteret ubemannet og det legges opp til at en må klare seg selv.

I skoletiden er senteret stort sett fylt opp med idretts- og kroppsøvingselever, og det vil det derfor ikke være anledning for elever å trene i fritimer.

- Ved at vi åpner opp hver morgen fra mandag til fredag, mener vi at elevene får et unikt tilbud til å bruke senteret gratis hele fem ganger i uka. Vi håper både elever og ansatte vil benytte seg av dette tilbudet, avslutter Jan Christiansen.

Bilde fra treningssenteret på THVS

Bilde fra treningssenteret på THVS

Bilde fra treningssenteret på THVS

Bilde fra treningssenteret på THVS