- Ikke det samme uten idrettselevene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 06. mar. 2015
  • 31. mar. 2015

- Ikke det samme uten idrettselevene

Roses for både organisering og imøtekommenhet under tradisjonsrik volleyballturnering.

- Elevene fra Thor Heyerdahl vgs er veldig hyggelige og imøtekommende. Det er ingen som møter oss med fordommer, de er bare en kjempehyggelig og livlig gjeng. Stemningen hadde nok ikke vært helt den samme uten dem. De fortjener ros!

Det sier Stian Almén. Som tidligere rusmisbruker og beboer på Vivestad-kollektivet fram til 2011 har han, sammen med sine lagkamerater i Tønsberg Rehabiliterte sorte får, lang erfaring med volleyballturneringene i regi av Idrett MOT Rus.

- Midt i blinken

Fredag var konkurranseinstinktet som vanlig på plass da åtte lag braket sammen til kameratslig oppgjør i Stavernhallen. Tradisjonen tro hadde Vg2- og Vg3-elever fra breddeidrett på THVS ansvaret for både forberedelser og gjennomføring.

- Turneringen er midt i blinken for oss i forhold til læreplanen og helsefremmede trening for ulike målgrupper. Elevene står for alt fra planlegging og kampoppsett til dømming, sekretariat og felles oppvarming. I tillegg stiller vi med fire lag, forteller idrettslærer Linn Klaveness.

- Fagdagene gir oss mulighet til å gjennomføre slike arrangement og turneringen er en fin mulighet for elevene til å møte mange ulike typer mennesker. Dette er ikke bare skole, det er livet, legger Klaveness til.

- Akkurat som oss

Idrett MOT Rus er et aktivitetstilbud for å oppmuntre rusmisbrukere til mer aktivitet. Ett av formålene er å gi deltakerne økt tro på egne ferdigheter og arrangeres i fellesskap av Civitan Norge, Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO) og Samarbeid med Lokal idrett.

- Det er helt fantastisk! Turneringen viser at vi kan samles gjennom sporten og at vi ikke er så forskjellige likevel. De er akkurat som oss, de har bare gjort en feil tidligere i livet, sier Henrik Hjortland (bildet under) i 2IDA.

Bilde fra Idrett mot Rus

Sammen med klassekamerat Aleksander Knutsen (t.v.) steppet han inn sammen med Alméns Sorte får for å demme opp for en del frafall. På motsatt banehalvdel sto blant annet innsatte fra Larvik, Sandefjord og Bastøy fengsler.

- Vi lærer mye av en slik dag og den menneskelige biten er vel så viktig som arrangementsdelen, sier de to breddeidrettselevene.

Annerledesdag

Leder for Idrett MOT Rus Vestfold Rolf Sikveland er enig i Henrik og Aleksanders betraktninger.

- Tanken er at dette skal være et arrangement der alle er likestilte. Turneringen, som i år arrangeres for 12. året, gir deltakerne mulighet til å være sammen med andre som en kanskje har en eller annen oppfatning av på forhånd. På idrettsbanen opplever de at alle er likeverdige og like viktige for laget. Det er rett slett en fantastisk «annerledesdag» for alle, sier Sikveland, som også lar seg imponere over innsatsen elevene ved THVS legger ned.

- Vi gir bare beskjed om tidspunkt og antall lag og så tar elevene seg av all organiseringen. Det er en av grunnene til at turneringene har blitt så populære.

Bilde fra Idrett mot Rus

Hedda Haatuft (f.v.), Benedicte Garcia de Presno, Mathilde Nikkanen og Marthe Wilson hadde blant annet ansvaret for å holde orden på poengene under fredagens turnering i Stavernhallen.

Bilde fra Idrett mot Rus

- Volleyballturneringen er et veldig bra tiltak. Vi går for å vinne, men det aller viktigste er å ha det gøy, sier Kim-André Andersen og Vegard Syversen fra Larvik fengsel.

Bilde fra Idrett mot Rus

Stian Almén og resten av Tønsberg Rehabiliterte sorte får satt stor pris på å få to av idrettselevene med på laget.