- Innmari gøy! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. jan. 2015
  • 04. mar. 2015

- Innmari gøy!

Jørgen Hvaal Christensen i 1TPC fortalte om skolehverdagen under Åpen skole.

Onsdag inviterte THVS elever, foresatte, samarbeidspartnere og andre interesserte til å bli bedre kjent med både skolebygg og utdanningsprogram. Dette er andre året skolen åpner dørene på ettermiddagen og gir besøkende muligheten til å prate med elever og ansatte om skolehverdagen og mulighetene videre.  

- På teknikk og industriell produksjon (TP) har vi veldig mange valgmuligheter videre, men en må selvfølgelig ha interesse for fagene. Jeg er veldig interessert og har det bare innmari gøy!

Jørgen Hvaal Christensen (bildet øverst i artikkelen) snakker varmt om fordelene ved praktisk arbeid mens han konsentrert sjekker innstillingene på fresemaskinen.

- Vi får opplæring i veldig mye forskjellig. Jeg tenker at nesten uansett hva en velger å gjøre videre, så er dette god fagkunnskap å ha som 16-åring. På TP lærer vi av å gjøre, ikke av å lese, sier Jørgen.

Mestringsfølelse

Mens 16-åringen freser videre i verkstedet, står Else Marie Tallaksen i 2BAB konsentrert over arbeidsbordet i bygghallen.

- På byggfag utdanner vi oss til et yrke med mulighet til å være med hele veien fra idé til ferdig produkt. For meg er det avgjørende for å oppleve en god mestringsfølelse, forteller Else Marie.

Hun har følgende råd til ungdomsskoleelever som snart skal velge utdanningsprogram på videregående skole:

- Ikke følg vennene dine! Ta et eget valg og gå inn i det med et åpent sinn, uansett hva du velger. 

Else Marie får støtte hos MK-elevene Henriette Løvås Gabrielsen og Martine Gustavsen (bildet under).

Bilde fra Åpen skole

Det var mange som benyttet seg av muligheten til å la seg fotografere av MK-elevene Henriette Løvås Gabrielsen og Martine Gustavsen.


- Det har vært flere innom oss i ettermiddag som har lurt på hvordan det er å pendle fra Sandefjord til Larvik. Da svarer vi at pendlingen går helt fint, og at det heller ikke er noe problem at en ikke kjenner noen ved skolestart. Vi blir veldig fort kjent med hverandre!

- Flotte ambassadører

Personal- og organisasjonssjef ved THVS Bente Mørck Krogdahl er imponert over elevenes innsats under Åpen skole.

- Tross pøsregnet ute, ble det godt oppmøte og jevnt tilsig av besøkende. Både kommende elever med foreldre, besteforeldre og tidligere elever på skolene i Larvik for over 40 år siden som nå var nysgjerrige på bygget og skolen, kom innom. Takk til alle ansatte, og ikke minst til elevene som både bidro i forkant og var flotte ambassadører for skolen vår denne ettermiddagen!

 

Bilde fra Åpen skole

På byggfag ga Else Marie Tallaksen de besøkende et innblikk i ett av hennes nyeste byggprosjekt. Vg2-eleven, som skal bli møbelsnekker, er godt i gang med et nattbord som kan henges på veggen.

Bilde fra Åpen skole

- På elektro er det mye praktisk arbeid og vi får hele tiden være med på å bestemme selv hva vi skal gjøre, forteller Erik André Johansen og Sander Løvoll i 2ELB. Erik André har allerede sikret seg lærerplass, mens Sander jobber for å nå målet sitt om å bli skipselektriker.

Bilde fra Åpen skole

I Kon-Tiki fikk de besøkende en smakebit på hva elevene på musikk og dans jobber med til daglig. Både dansere og musikere er nå midt inne i en intens øvingsperiode fram mot forestillingen i Bølgen i uke 7.

Bilde fra Åpen skole

Stian Trevland og Sondre Mantovani i 1TPB sveiser lakkeringsboks til bruk på verkstedet. 

Bilde fra Åpen skole

- De fleste besøkende lurer på hvordan timeplanen vår på helsefagarbeider er, og mulighetene for videre utdanning og jobb, forteller Thea Hansen og Blanca Hessevik i 2HEB.

Bilde fra Åpen skole

Marte Kjær og Marte Ottosen i 3IDA trekker fram det unike samholdet som en av mange grunner til å velge idrettsfag. Under Åpen skole fortalte de besøkende om skolehverdagen på THVS.

Bilde fra Åpen skole

Kaffebaren, som drives av elevene på Restaurant- og matfag, var svært populær også under Åpen skole. - Vi har solgt mye av brød, romboller og svart kaffe, forteller Mette Sande og Stian Vibeto i 2KSA.

Bilde fra Åpen skole

Håvard Gilberg, Henriette Hansen og lærer på arbeidslivstrening Mette Tangen Snildal var med på Åpen skole for første gang i år. Håvard, som har programfag transport og logistikk, kan nå glede seg over at læreplassen for neste skoleår allerede er sikret.

Bilde fra Åpen skole

Interessen for studiespesialiserende utdanningsprgram var stor blant 10.-klassingene under Rett kursvalg tidligere denne måneden. På Åpen skole sørget blant annet realfagslærerne Gunnar Colbjørnsen og Bjørn Helge Rømen for å gi enda flere svar til fremtidige elever og foresatte.

Bilde fra Åpen skole