- Ta vare på hverandre - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Karl Filip Kronstad
  • 09. apr. 2015
  • 01. jun. 2015

- Ta vare på hverandre

Russen fikk gode råd på veien før vårens første russetreff.

Torsdag var årets russekull samlet til temadag i Arena. På programmet sto blant annet besøk fra Trygg Trafikk og politiet i Vestfold.

- Russestyret har fått høre foredragene tidligere og ville at hele kullet skulle få samme muligheten. Vi ønsker å bidra til en trygg russetid og foredragsholderne får fram budskapet på en helt annen måte enn vi ville ha klart selv, forteller russepresident Embla Sveinsdottir.

Ingen unntak

Russen og politiet er opptatt av god dialog under russefeiringen og politiførstebetjent i Vestfold politidistrikt Christel Gjevestad var tydelig i sitt budskap når hun presiserte at loven gjelder selv for avgangselever.

Bilde av Christel Gjevestad

- Det er ikke sånn at alt blir en frisone når en har russedress på. Vi forventer en ansvarlig russ i 2015, sier Gjevestad (bildet).

Både politiførstebetjenten, skolens helsesøstre og ikke minst russepresidenten selv understreket viktigheten av å ta vare på hverandre.

Mitt beste råd for en fin russetid er å passe på både seg selv og de rundt seg. Det handler om å klare å se andre enn kun seg selv – både i russetida og ellers i hverdagen, sier russepresidenten.

- Nyt russetiden

Fredag er det klart for aller første russetreff når russen møtes i Telemark og 27. april markerer vrengekroa for alvor starten på feiringen.

- Det er lett å kjøre på for fullt og tenke at dette har vi ventet så lenge på. Men det er noe med å begrense seg litt og ikke glemme at det kommer en tid etter russefeiringen også, sier Embla Sveinsdottir.

Politiførstebetjent Gjevestad oppsummerer på følgende måte: Bry dere, se, respekter og ta vare på hverandre, nyt russetiden og vær ansvarlige både for deg selv og de rundt deg!