- Takk til alle flotte elever - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. mar. 2015
  • 28. apr. 2015

- Takk til alle flotte elever

En rørt Dag Petter Svendsen tok imot 790.000 kroner til Prosjekt Peru.

Pengene etter høstens innsamlingsaksjon er talt opp og onsdag kunne elever fra Peru-komiteen på THVS og Re videregående skole overrekke en sjekk på 790.000 kroner til grunnlegger Dag Petter Svendsen.

– Dette er rørende! Hjertelig takk igjen til flotte elever og flotte lærere. Prosjekt Peru er en fantastisk historie som fortsetter år etter år takket være alle som har tro på at vi sammen kan utrette noe for barn som ikke har det så godt, sier Svendsen, som nylig kom tilbake til Norge etter å ha vært i Monsefú siden før jul.

– Nok en gang har vi vært vitne til at det vi gjør har endret livene deres.

Det var en stolt leder av Peru-komiteen på THVS Marianne Lindgaard Berntsen som sto for overrekkelsen.

Bilde fra Prosjekt Peru

– Jeg syns elevene har vært flinke til å gjøre en innsats. Det føles godt å kunne overrekke pengene til en så god sak, forteller lederen.

Prosjekt Perus barnehjem ble grunnlagt i 1992. 30 tidligere gatebarn og foreldreløse bor i dag på barnehjemmet og Thor Heyerdahl, Re og Holmestrand videregående skoler har i en årrekke vært blant de viktigste økonomiske bidragsyterne. Før jul ble det kjent at en tidligere THVS-elev nå også overtar jobben med å lede barnehjemmet og skolen i Peru.

– Det er en spennende oppgave jeg har tatt på meg. Håpet er å utvide virksomheten her og tilby barna yrkesrettet utdanning, har Irene Elise Hamborg tidligere uttalt til Østlands-Posten.

Og Svendsen selv er begeistret for nyansettelsen.

– Irene Elise snakker spansk, har latinamerikanske kulturforståelse og organisasjonserfaring. Hun var den perfekte match for jobben. Nå ser vi for oss at det kommer til å skje nye ting både på barnehjemmet og på skolen framover, avslutter Dag Petter Svendsen.