– Akkurat det vi trenger! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 26. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

– Akkurat det vi trenger!

Forskerklassen har fått egen lab-garasje i bakgården.

I fjor holdt de til i et ombygd datarom, men når forskerklassen dette skoleåret går i gang med sitt forskerprosjekt på brunskogsneglen er det i et nyinnredet laboratorium i bakgården.

– Vi har behov for et sted til alt utstyret vårt. I tillegg trenger vi et rom der vi har mulighet til å styre lys, temperatur og fuktighet, forteller lærer Jørgen Kolderup.

I den ombygde garasjen er nå utstyrt med både kjøleskap, arbeidsbenker, rikelig med oppbevaringshyller og to separate forsøksrom.

– Lab-garasjen blir et spesialrom for TOFX og TOF2. Her har vi et eget verksted hvor vi kan søle og rote som vi vil. Akkurat det vi trenger, sier Kolderup.

Færre feilkilder

Denne uka starter klassen opp med et snegleprosjekt i samarbeid med NIBIO (tidligere Bioforsk). Under forsøkene skal romtemperaturen holdes på 16 grader og lys og mørke skal justeres for at sneglene skal få vokse under kontrollerte forhold.

– Det nye rommet gir oss større mulighet til å gjøre forsøkene ordentlig, sier Sarah Mayo i 2STDR.

– Og færre feilkilder i forsøket, legger medelev Brigitte Rashid til.  

Nå er 2.000 snegleegg samlet inn og fordelt på 100 bokser. De neste månedene skal de klekkes, vokse og etter hvert forskes på.

– I forskerklassen får oppleve og undersøke, ikke bare lese. Jeg er veldig fornøyd med å være en del av forskerklassen, avslutter Brigitte Rashid.

Bilde av forskerklassen

Bilde av forskerklassen