– Dette bør bli en tradisjon - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 18. jan. 2016
  • 08. feb. 2016

– Dette bør bli en tradisjon

Vellykket aktivitetsdag for Vg2 idrettsfag og Kombinasjonsklassen.

Det ble smil og latter, boblende idrettsglede, lærerikt foredrag og rikelig med tid til å bli kjent på tvers av språk og kulturer da over 100 elever fra idrettsfag og Kombinasjonsklassen møttes til felles aktivitetsdag sist fredag.

– Virkelig et imponerende initiativ. Elevene har gledet seg til i lang tid, og vi har hatt det så moro. Allerede under aktivitetene i Arena, var det elever som spurte om når vi skulle gjøre dette igjen. Jeg tenker at dette absolutt bør bli en tradisjon, sier teamleder Kari Brekke Nilsen i Kombinasjonsklassen.

Fredagen startet med foredrag i Kon-Tiki der skolens miljøarbeider Abdul-Ilah Ahmad og Kjell Østby fra Norskskolen snakket om hvordan det er å komme fremmed til et land, om det å trekkes mellom to kulturer og om å finne identitet i ukjent landskap.

Bilde fra aktivitetsdagen

– Det var over 100 svært lydhøre elever og lærere som fikk ta del i hvordan en flytteprosess kan være og ikke minst det å venne seg til nye skikker og tradisjoner, sier Brekke Nilsen.

Si hei

I Arena hadde idrettselevene lagt opp til ti ulike stasjoner der elevene i fellesskap skulle løse ulike utfordringer knyttet til bevegelse og kommunikasjon.

– Målet vårt for denne dagen var at elevene i etterkant skulle hilse på hverandre og bli litt kjent på tvers av klassene. Når vi ser tilbake på dagen, så tror jeg ikke dette kunne godt særlig bedre. Elevene har fått bli kjent med hverandre gjennom lek og øvelser i fellesskap og gjennom intervjuene en til en, sier lærer på idrettsfag Anders Mehlum Hasle.

Etter foredrag i Kon-Tiki og påfølgende aktivitet i Arena, fikk elevene mulighet å stille hverandre spørsmål de hadde forberedt på forhånd.

Bilde fra aktivitetsdagen

– Vi hadde nok ikke blitt så godt kjent uten en sånn dag. Nå oppdager vi at forskjellene egentlig ikke er så store, og vi blir mindre fordomsfulle, sier Karoline Hvarnes i 2IDA.

Snakke norsk

Hun har nettopp intervjuet syriske Raham Al-Khatib om hvordan hun trives på skolen, hva som er det beste ved Norge, hva hun savner fra hjemlandet og hva som kan bidra til en hyggelig skolehverdag.

Bilde fra aktivitetsdagen– Det har vært veldig koselig i dag! Jeg har gått her ett år nå, men jeg tror nok at det nå blir litt lettere og hilse på og prate med andre elever, sier Raham, som gjerne ønsker seg mer kontakt med norskspråklige elever.

– Hadde vi vært mer sammen med nordmenn, hadde det også vært enklere å lære seg norsk språk og kultur. I klasserommet blir det veldig mye skriftlig.

Latter og prat

Tilbake i Kon-Tiki delte elevene mer enn gjerne tanker om både fortid, skolehverdag og fremtidsplaner med hverandre.

– Det har absolutt skjedd noe i løpet av dagen. Mens jeg i 1. økt nærmest måtte be dem å snakke sammen, måtte jeg be dem være stille når de kom inn etter intervjuene. Elevene kom leende tilbake og det var tydelig at flere hadde funnet kjemien, sier Mehlum Hasle.

Dermed var det en svært fornøy elevgjeng som både hadde fått nye bekjentskapet og økt forståelse for hverandres bakgrunn og kultur. Og at alle har fått noen flere å hilse på gangene og i kantina etter fredagens aktivitetsdag, hersker det iallfall ingen tvil om.

Bilde fra aktivitetsdagen

Bilde fra aktivitetsdagen

Bilde fra aktivitetsdagen

Bilde fra aktivitetsdagen

Alle foto: Julie Gloppe Solem og Eskil Andre Mathisen, 3MKA