– En perfekt avslutning! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
  • 30. nov. 2015
  • 06. jan. 2016

– En perfekt avslutning!

Tidligere elevrådsleder Sondre Horst fortalte om skoleprisens betydning for elevene på THVS.

– Å få holde tale på Slottet var veldig spesielt. Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang, iallfall ikke over så lang tid i strekk.

Sondre Horst er tilbake skolen etter en alt annet enn ordinær fredag. Selv for en som tidligere har truffet både dronning, kronprins og kunnskapsminister, er slottsbesøk, NRK-intervju og russetreff på én og samme dag rett og slett overveldende.

– Det var veldig rart å se navnet sitt på en sånn gjesteliste. Da jeg hilste på dronningen takket hun for sist og jeg følte virkelig at hun husket meg.

Utrolig opplevelse

Snart ett år er gått siden Sondre sist møtte H.M Dronning Sonja. 9. desember 2014 delte hun ut Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering foran 2.000 elever og ansatte i Arena. Fredag ble Sondre tatt imot på Slottet sammen med blant annet nåværende elevrådsleder Aurora Seierstad og rektor Robert Rognli.

– Det har vært en utrolig opplevelse å få være elevrådsleder på THVS og dette ble den perfekte avslutningen.

For Sondre ble talen utfordringen han måtte gripe. Uansett hvor nervøs han kom til å bli, hvor vanskelig det kunne bli å finne de rette ordene og uansett hvor mye stemmen ville skjelve.

– Jeg kunne ikke takke nei til en sånn mulighet, men selve innholdet i talen var en vanskelig balansegang. En tale fra en vanlig elev, men til en spesiell forsamling. Skulle jeg var seriøs? Skulle jeg være morsom?

Seriøs tale

Han endte opp med den mest seriøse versjonen. Forberedte seg grundig, fikk god hjelp underveis, var tidlig ute til mottakelsen.

– Da vi kjørte litt rundt før mottakelsen følte jeg at jeg nesten ikke fikk puste. Men jeg ble godt tatt imot på Slottet og det var helt fantastisk å se bygningen fra innsiden. Så mye detaljer! Jeg hadde blitt rådet til å benytte sjansen til å se meg godt rundt og det følte jeg at jeg fikk gjort.

Bilde fra mottakelsen på Slottet

Før han kunne kaste seg på den ventende bussen med retning russetreff i Sälen ventet intervju med NRKs Nadia Hasnaoui i forbindelse med programmet Året med kongefamilien som vises på NRK 1. juledag.

– Jeg fortalte om talen og prisen og fikk også snakket om arbeidet som er gjort på THVS for å gi minoritetsspråklige elever muligheten til å ta grunnskoleeksamen på nytt og at dette mest sannsynlig ender i en lovendring.

Med et drøyt halvår igjen av videregående skole kan Sondre se tilbake på en innholdsrik tid på THVS, ikke minst som elevrådsleder i 2014.   

– Den aller største opplevelsen som elevrådsleder har vært følelsen av å kunne gjøre noe for fellesskapet. Selvfølgelig var det stort å få møte dronningen og kronprinsen, men det er bidraget til fellesskapet som virkelig fikk meg til å føle meg bedre og ga meg god samvittighet.

– Fantastisk

Også nåværende elevrådsleder Aurora Seierstad fikk utfordret seg selv forrige uke. Først talte hun fra scenen under jubileumskonferansen på Oslo Plaza, før mottakelse på Slottet ventet dagen etter.

Bilde av Aurota på Slottet

– Besøket på Slottet var en fantastisk opplevelse. Jeg er kjempeglad for at jeg nå har fått muligheten til å snakke med dronningen og at jeg har vært på innsiden av den flotte slottsbygningen som var enda flottere på innsiden. Dette opplever man ikke hver dag!

For rektor Robert Rognli ble fredagens mottakelse en verdig avslutning på en innholdsrik og inspirerende konferanse.

– Likeverd og inkludering står kanskje enda mer sentralt nå enn det gjorde da prisen ble etablert for ti år siden. Den enorme bredden i vinnerskoler viser også at juryen har klart å plukke ut ulike typer skoler. Det mener jeg er en styrke for prisen.

Helt i tet

I tillegg til de ti vinnerskolenes framføringer, sørget foredragsholdere som Andy Hargreaves, Avis Glaze og Sten Ludvigsen for inspirasjon og faglig påfyll.

– Det er fint å høre at også de fremste skoleforskerne i verden sier at gode skoler begynner med likeverd og inkludering og at vi som vinnerskoler ligger helt i tet på dette området.

I likhet med da dronningen gjestet THVS for et år tilbake, lot Rognli seg også denne gangen imponere over skolens elever som var invitert til å bidra under jubileumskonferansen.

– At våre elever får være med å sette den rammen rundt hele konferansen ga arrangementet en helt spesiell dimensjon – spesielt for oss fra THVS. Jeg er veldig stolt av både elevrådsrepresentantene og musikk- og danseelevene!

Bilde av Robert Rognli