– Føles bra å hjelpe - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Tekst og foto: Pernille M. Bjørkum og Trine Haugland
  • 16. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

– Føles bra å hjelpe

Elevenes bidrag under Operasjon Peru utgjør en forskjell for barna i Monsefú.

Torsdag var elevene ved Thor Heyerdahl vgs (THVS) ute i arbeid for å tjene inn penger til barnehjemmet og skolen i Monsefu i Peru.

– Det er så viktig! Det går til en så god sak og sikrer fremtiden til de som ikke er like heldige som oss. Selvfølelse og erfaringen vi får kommer også veldig godt med. Ikke alle har det like bra som oss så vi må tenke på andre og ikke bare oss selv hele tiden. Selv om Peru er langt unna oss må vi fortsatt hjelpe til.

Det sier elevene i skolens Peru-komité på spørsmål om hvorfor det bruker så mye tid på Operasjon Peru.

– For 400 kroner kan en elev gå på privatskole i to måneder, få en ukes drivstoff til transport til og fra skolen, barnehjemmet får dra til fornøyelsesparken en dag og det sikrer utdanning til barna videre.

Mulighet for utdannelse

Prosjekt Peru» står for driften av et barnehjem og en skole i Monsefu. På barnehjemmet bor det i dag 15 barn fordelt på fem hus. 

– Uten pengene vi samler inn hadde barna havnet på gaten igjen og mistet muligheten for en bedre oppvekst og til å få utdannelse.

Torsdag var elevene virkelig spredt for alle vinder. De var ute i bedrift, de drev med hagearbeid, de solgte kaker, krydder og julekort og de gikk med bøsser. Og på skolen var en hel gjeng i sving med å vaske tribunestoler i Boligmappa Arena.

Bilde av Ehsan Ahmadian

– Det føles bra å hjelpe de som trenger det, sier Benedict James og Ehsan Ahmadian, som går med bøsse for å samle inn penger.

Guttene får støtte av Peder Trøym:

– Jeg syntes det er bra skolen har en dag hvor vi kan samle inn penger til barna, sier Trøym mens han er i full gang med vask i Larvik HKs hjemmebane.

Rektor Robert Rognli understreker viktigheten av elevens bidrag under Operasjon Peru.

– På én dag gir våre elever gjennom Operasjon Peru skole og barnehjemsplasser i Monsefu for et helt år. For disse barna betyr dette alt. I et slikt perspektiv ser vi viktigheten av innsamlingen og hva elevenes innsats denne dagen betyr.

Les hva Østlands-Posten skriver om Operasjon Peru

Bilde fra Operasjon Peru

Bilde av Peder Trøym