– Følg drømmene deres! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. jun. 2015
  • 02. sep. 2015

– Følg drømmene deres!

400 avgangselever markerte at 13 års skolegang er over og nye muligheter venter.

– Mange av dere har sikkert hørt uttrykket «Sikt på månen og du vil falle blant stjernene», og det ligger noe i det. Det er nemlig ikke noe galt i å drømme stort, sa russepresident Embla Sveinsdóttir da hun holdt avskjedstale til sine medelever i Bølgen onsdag kveld.

Det var rom for både latter, vemod, minner og fremtidsdrømmer da vårens Vg3-elever fikk overrakt beviset på at en epoke i livet er over og en ny og spennende kan begynne. Alt bundet sammen av imponerende musikk- og danseprestasjoner av MD-elevene som sørget for å gi arrangementet en fantastisk ramme.  

Bilde fra Bølgen

– Du har alle muligheter, men disse mulighetene må du forvalte på en god måte. Det å ta utdanning og få en kompetanse som etterspørres i samfunnet er nøkkelen til et godt liv. Vær målbevisst og ha din egen plan for hva du skal gjøre, rådet rektor Robert Rognli i sin tale.

37.000 kroner til kreftforskning

Årets avgangskull høstet ros for både innsamlingsaksjonen «Krafttak mot kreft», russerevyen, russemagasinet og for inkluderingen av AHT-elevene i russetiden.

– «Krafttak mot kreft» ble en suksess som vitner om at ungdom i dag tar ansvar og bryr seg om viktige saker for oss alle. I tillegg er årets russemagasin kanskje det beste en redaksjon ved vår skole har laget noensinne, sa Rognli.

Under seremonien i Bølgen benyttet også magasinredaksjonen muligheten til å overrekke inntektene av salget – hele 37.000 kroner – til Tone Barth Henriksen i Kreftforeningen.

– Dere er så fantastiske! I år har vi satt ny innsamlingsrekord med 35 millioner kroner. Det hadde ikke vært mulig uten det kjempesamarbeidet vi har med russen som samlet inn hele 30 av de 35 millionene. Det er mye penger til kreftforskning. Tusen, tusen hjertelig takk skal dere ha!

– Vær deg selv

I sin fremtidsrettede tale rådet russepresidenten (bildet under) hver og en til å finne sin egen sti til det lykkelige liv.

– Lykke kan være så mangt og trenger ikke avhenge av pengene i lommeboka. Hva yrket heter, har ikke noe å si. Alle jobbene bidrar til at verden går rundt.

Bilde av Embla

Også rektor Rognli oppfordret elevene til å reflektere rundt sine fremtidsplaner og drømmer.

– Vær sjef i eget liv. Det vil si å feire oppturer og stå rakrygget når utfordringene kommer. Du må akseptere at livet er et balansert regnskap. Når du aksepterer det, kan du få til alt. Vær deg selv, ha selvrespekt og stol på at du er god nok ved å være deg selv.

Velfortjente stipend

Tradisjonen tro ble det også i år delt ut stipend til elever som har utmerket seg faglig, bidratt til å skape trivsel og et godt læringsmiljø eller har vist et sterkt samfunnsengasjement utenfor skolen. I Bølgen delte DnB NORs Marit Klewe ute fire stipend på 5.000 kroner til Dag Øyvind Larsen, Jørgen Mangelrød, Camilla Berg Gundersen og Amel Cehajic til stor jubel fra salen.

Bilde fra Bølgen

 

Applaus fikk også elevene i 3IDA og 3IDB som til sammen sikret seg 91 seksere i sitt siste år på THVS. Avdelingsleder for idrettsfag Jan Christiansen berømmer både lærere og elever for hard og målrettet jobbing over flere år.

Rektor Robert Rognli valgte å avslutte kveldens tale med følgende sitat fra Thor Heyerdahl:

«Grenser, jeg har aldri sett en. Men jeg har hørt de finnes i tankene til visse mennesker».

Bilde fra Bølgen

Vinnerne

Her er et utdrag fra begrunnelsen som ble lest opp under stipendoverrekkelsen:

Dag Øyvind Larsen 3STFR
«Dag Øyvind er en positiv, inkluderende og hyggelig ung mann. Han er en elev som med sitt lune vesen sprer god stemning til alle rundt seg i klassen. Selv med sin trygge faglige kunnskaper er han alt annet enn typen som viser seg frem».

Jørgen Mangelrød 3IDA
«Jørgen går foran som et særdeles godt eksempel i klasserommet, med høye forventninger til seg selv, medelever og lærer. Han har lavt fravær, fremragende karakterer i alle fag, høy sosial intelligens og er en naturlig lederskikkelse de andre elevene lytter til».

Camilla Berg Gundersen 3STAØ
«I tillegg til å ha sterke karakterer i alle fag, utmerker Camilla seg ved å være pliktoppfyllende og inkluderende. Hun har tatt seg spesielt godt av nye elever i klassen, og har sørget for at disse har funnet seg fint til rette».

Amel Cehajic 3STFR
«Amel er en dyktig, seriøs og arbeidsom elev. Han har eleven engasjert seg sterkt i skolens elevrådsarbeid, bl.a. ved at han to år på rad har vært klassens tillitselev, og i tillegg har han deltatt i elevrådsstyret på skolen samt i fylkeselevrådet. På den måten har han tatt ansvar for å skape et godt læringsmiljø».


Bilde fra Bølgen

Bilde fra Bøl

Bilde fra Bølgen

Bilde fra Bølgen