– Gleder oss til storinnrykk! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 16. aug. 2015
  • 07. okt. 2015

– Gleder oss til storinnrykk!

Øker trykket på elevenes læring.

Skoleferien er over og i morgen fylles THVS med over 1620 nye og gamle elever.

– Inntaket har vært godt og vi opplever et stabilt elevtall. Etter innholdsrike planleggingsdager er vi godt forberedt til å ta imot hver enkelt elev til skolestart, sier rektor Robert Rognli.

­­­– Vi har over lengre tid jobbet systematisk og strategisk med hvordan vi skal styrke elevenes læring. Nå gjenstår det å se om vi lykkes med å omsette planer og modeller til økt læring i klasserommet. Det er et arbeid det blir spennende å følge framover, sier Rognli.

Trenger flere læreplasser

I år som i fjor er det en del elever som står uten læreplass denne høsten. En grundig kartleggingsjobb er imidlertid allerede gjort og arbeidet med å finne læreplasser fortsetter utover høsten.

– Vi har 50 elever som vi nå skal veilede og jobbe for å få ut i praksis. Vi er godt i gang med arbeidet og vi er trygge på at vi står godt rustet til å ta denne utfordringen.

Gode relasjoner

Et spennende og innholdsrikt skoleår venter over 1.600 THVS-elever, men når alle samles i morgen er det først og fremst relasjonsbygging som står i fokus.

– Det viktigste for oss nå i oppstarten er å se den enkelte elev. Vi skal være tett på og fokusere på å etablere gode relasjoner både mellom lærer og elev og elevene imellom. Lykkes vi med å ta vare på hverandre, se hverandre og behandle hverandre med respekt, legger vi grunnlaget for videre fokus på læring.

– Vi stiller godt forberedt og i tillegg er bygget som møter elevene pusset og shinet på i hele sommer. Alt er klart til storinnrykk på mandag, avslutter Robert Rognli.