– Har gledet meg i hele år! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 23. apr. 2015
  • 01. jun. 2015

– Har gledet meg i hele år!

Livsglede for eldre-tur med shopping, konkurranser og aktiviteter.

Det var en forventningsfull gjeng som sto klare for avreise utenfor Tårngården eldresenter torsdag morgen. Sakte, men sikkert ble den romslige turbussen fylt med 12 Vg1-elever fra Helse- og oppvekstfag og til sammen 30 beboere fra Tårngården og Nanset eldresenter.

– Vi har planlagt quiz og sang på bussen og aktiviteter og lunsj på Fredriksten festning. Etterpå kjører vi videre til Nordby Shoppingsenter, forteller Vilde Jonassen i 1HOC.

Som en del av Livsglede for eldre-gruppen på THVS har skoleåret vært fylt av gode opplevelser og møter med de eldre.

– Det er veldig interessant og lærerikt. Jeg liker Livsglede for eldre-konseptet godt og har tenkt tidligere at dette har jeg lyst til å være med på. Denne turen til Strømstad har jeg gledet meg til i hele år, sier Vilde.

– Får oss i aktivitet

Gleder seg gjør også Tårngården-beboerne Oskar Skrede og Astrid Midtvik (bildet nederst i artikkelen).

– For oss er det første turen vi er på med Livsglede for eldre, men vi har hatt besøk at «De gule englene» en torsdag i måneden på Tårngården og har bare positivt å si om elevene. De er så blide, positivt innstilt og får oss i gang med ulike aktiviteter. Vi føler at vi kan være oss selv og snakke med dem som gode venner.

Eget initiativ

De positive tilbakemeldingene gleder Vilde Jonassen og resten av HO-elevene.

– Det betyr mye når beboerne gir så klart uttrykk for at de ser fram til å få besøk av oss. Livsglede for eldre har blitt enda bedre enn jeg trodde. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle få så mye ansvar, men det har absolutt ikke vært sånn at vi bare gjør det vi blir fortalt. Vi tar masse initiativ selv, sier Jonassen.

– Hva er det som gjør aller mest inntrykk?

– Det å vite at vi gjør en forskjell. For meg er det tankevekkende å se hvor mye det faktisk betyr at vi bare er her, avslutter Vilde Jonassen i 1HOC før hun tar plass i turbussen med resten av gjengen.

Les mer om turen og se bilder her

Bilde fra Livsglede for eldre