– Kunne ikke blitt bedre! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. des. 2015
  • 08. feb. 2016

– Kunne ikke blitt bedre!

Ny mesanin på AMA gir mulighet for å kombinere teori og praksis i verkstedet.

En splitter ny, drøye 80 kvadratmeter stor mesanin over verkstedet på arbeidsmaskiner (AMA) får både lærere og elever på teknikk og industriell produksjon til å juble. Nå kan testmoduler, som tidligere har blitt flyttet fram og tilbake for hver undervisningsøkt, stå fast på ett sted og gjøre det mulig med teoriundervisning innimellom testing og feilsøking.  

– I tillegg til muligheten for å kjøre teoriundervisning i verkstedet, er mesaninen oversiktlig og gjør det enklere for oss å drive med tilpasset opplæring. Det er færre forstyrrelser og vi har god nok plass til både å undervise og holde orden. Vi har aldri hatt så mye orden som nå, sier Arne Torstein Kiste og Jørgen Tveitan.

– Dette har blitt bedre enn forventet. Vi var litt bekymret for at det skulle bli for lavt under taket, men det ble helt topp!

Bilde fra mesaninen på AMA

Også avdelingsleder på TP, Tom Reppesgård, er strålende fornøyd med utvidelsen.

– Vi ønsket å gjennomføre denne utbyggingen for å ha mulighet til å bruke mest mulig tid i verkstedet. Det er der de fleste elevene føler seg hjemme og trygge, og vi vet at andre skoler har tenkt på samme måte som oss, sier Reppesgård.

God atmosfære

Ikke bare gir mesaninen et ekstra arbeidsrom for Vg2-elevene på TP. Utbyggingen har også ført med seg positive ringvirkninger for det opprinnelige verkstedet.  

– For oss er dette en vesentlig forbedring – også nede. Det har blitt en utrolig hyggelig arbeidsplass med godt arbeidslys. En helt annen atmosfære, avslutter Kiste og Tveitan.

Bilde fra mesaninen på AMA

På mesaninen har elevene kort vei fra teori til praksis.

Bilde fra mesaninen på AMA

Arne Torstein Kiste er ikke i tvil om at det har blitt en helt annen atmosfære og ikke minst mye bedre arbeidslys på verkstedet under mesaninen etter utbyggingen.