– Stolt av dere! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 22. jun. 2015
  • 02. sep. 2015

– Stolt av dere!

Mye å glede seg over da YF-elevene fikk sine kompetansebevis i Kon-Tiki.

– Larvik, Vestfold og Norge trenger dere i framtiden der tilgang på fagarbeidere blir helt avgjørende for videre vekst i samfunnet. Jeg er stolt av dere og har tillit til at hver enkelt av dere tar ansvar for eget liv og bidrar i fellesskapet, sa rektor Robert Rognli under fredagens avslutning.

I år har rekordmange elever sikret seg læreplass allerede. Mye takket være en iherdig innsats både fra elevene selv, lærere og næringslivskoordinator Per T. Eitrem.

– Vi har aldri hatt så mange på vei ut i lære som nå. Blant annet på elenergi har lærerne gjort en formidabel jobb med å åpne dører ut i næringslivet. På helse- og oppvekstfag har også nærmest samtlige elever fått læreplass, forteller avdelingsleder Bernhard Grøtan på elevtjenesten.

Fokus på fravær

Rundt om på de ulike avdelingene er det lagt ned et solid stykke arbeid for å få ned elevfraværet. Det gir resultater. På elektro opplever man en markant nedgang i fravær på klassenivå, mens på teknikk og industriell produksjon har flere av Vg2-elevene nesten ikke fravær på kompetansebeviset.

– Hvis en trives, så er det egentlig ikke så vanskelig å dra på skolen. Vi er ganske sikre på at sjefene i arbeidslivet ser mer på fravær og oppførsel enn på karakterer, sier Bjørn Erik Moe, Sander Melås og Magnus Lie i 2AMA (bildet under).

Bilde av TP-elever

De tre TP-guttene har allerede planene for høsten klare, men for de som ikke er helt i mål med læreplass, er det fremdeles tid til å gjøre noe med det.

– Fortvil ikke! Det er fortsatt godt med tid til å finne læreplass, men den dukker ikke opp av seg selv. Du må gjøre en innsats. Ta kontakt med bedriften, vis engasjement, vis deg fra din beste side. Vi har nettverket og vi kan hjelpe deg på veien, sa rektor i sin avslutningstale til elevene.

Stipend

For første gang ble det i år delt ut stipend også til yrkesfagelever som har utmerket seg faglig, bidratt til å skape trivsel og et godt læringsmiljø eller har vist et sterkt samfunnsengasjement utenfor skolen. Fredag overrakte Vigdis Haukedal fra Sparebank 1 BV sjekker på 5.000 kroner til Thomas Storås i 2ELA, Erik Eftedal i 2ELA, Eila Garvåg Opsahl i 2SSA og Henrik Lund i 2BAA. I begrunnelsene het det blant annet:

Thomas er en meget flink elev som ligger på 5 i alle yrkesfag på Vg2 elektro. Han bidrar med å skape et godt læringsmiljø i klassen og er positiv når medelever trenger hjelp. Thomas er samfunnsengasjert, god på det sosiale planet og fikk tidlig i skoleåret tilbud om to lærlingplasser.

Erik er det man kan kalle en ressursperson. Han har en pliktoppfyllende holdning til skolearbeidet og har utført dette på et høyt faglig nivå. Erik er der for den som trenger hjelp og bidrar til å skape trivsel og godt læringsmiljø i klasen.

Eila er en flink elev som har god arbeidsmoral. Hun er alltid blid, entusiastisk og engasjert. Eila er den som kommer med cupcakes når noen har bursdag eller noe bør feires. Hun er nysgjerrig, modig og utadvendt og bruker mye tid på barne- og ungdomsteater og Galeiscenen.

Henrik har snekret seg til toppkarakterer i alle programfag, i prosjekt til fordypning og tverrfaglig eksamen i tømring. Alt han gjør er gjennomført og ordentlig. Han har utmerket seg med målrettet arbeid og har gjennom to år ved Thor Heyerdahl vgs oppnådd en sjeldent høy kompetanse i alle fag.

Bilde av elever som fikk stipend

Elektrolærer Andreas Skalleberg benyttet sin tale til å skryte av årets avgangskull på Vg2.

– Det sies at ungdommen var bedre før, men det er jeg ikke så sikker på. Dere er et fantastisk kull og en fin gjeng, sa Skalleberg, og avsluttet talen med følgende råd påpå veien ut i «den virkelige verden»:

– Kom til tida. Gjør så godt du kan. Oppfør deg som folk!

 Bilde av musikkelev i Kon-Tiki

MD-elevene Nora Marie Lia, Kristoffer Hognestad, Andrea C.J. Svendsen (bildet) og Kristin Sønnesyn Berg sørget for stemningsfulle musikalske innslag under avslutningen.

Bilde fra lunsjen i kantina

Før fredagens avslutning i Kon-Tiki var det håndverkerfrokost for alle Vg2-elevene i kantina.