– Veldig bra førsteinntrykk! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. aug. 2015
  • 07. okt. 2015

– Veldig bra førsteinntrykk!

Vel overstått første skoledag for Jonas, Magnus og 650 ferske Vg1-elever.

– Jeg har gruet meg og vært veldig spent. Dette er jo en ny skole for oss og den er mye større enn vi er vant til, men jeg syns dagen har gått bedre enn forventet, oppsummerer Magnus R. Olsen i 1ELC.

Sammen med ungdomsskolekompis fra Ra Jonas Halvorsen i 1SSC har elektroeleven akkurat avsluttet aller første skoledag på THVS.

– Jeg syns elektrofag virket spennende allerede første gangen vi var på Rett kursvalg på THVS. Jeg har egentlig allerede bestemt meg for at det er elektriker jeg har lyst til å bli, forteller Magnus.

For Jonas har ikke fremtidens yrkesvalg vært like selvfølgelig, men Vg1-eleven håper at tiden på Service og samferdsel kan gjøre han litt klokere.

– Jeg er ikke sikker på hva jeg vil bli, men jeg liker service og salg og tenkte derfor at SS var et godt valg, sier Jonas.

– Bruk tida godt

I morges ble Jonas, Magnus og til sammen 650 Vg1-elever tatt imot i Arena.

– Dette har vi gledet oss til! innledet Trude Cecilie Hasle.

Studierektoren for studieforberedende utdanningsprogram trakk fram både skolemiljø og læringsmiljø på THVS i sin velkomsthilsen til elevene.

Bilde fra skolestart i Arena

– Vi som jobber her er veldig stolte av skolen vår. Tall fra elevundersøkelsen viser at det er veldig mange som trives godt her på THVS. I tillegg har vi et godt læringsmiljøet og nå skal vi bygge kompetanse sammen og sørge for at dere står godt rustet i møtet med arbeidslivet, sa Hasle.

– Vi har en forventning om at dere bruker tida på skolen godt. Legg gode rutiner nå helt fra første skoledag, la studierektoren til.

Med mange nye fjes blant både lærere og medelever, er tidlig relasjonsbygging er god investering.

– Bruk tid på å bli kjent! Vær gode medelever og gode rollemodeller for hverandre.

Vil bli hørt

For Maren Willoch og Emma Ulseth i 1STF inneholdt første skoledag både nyttig informasjon og skoleårets aller første naturfaglekse. De ferske elevene fra Brunla og Ra ungdomsskole legger ikke skjul på at de har store forventninger til sin nye skole.

– Vi har hørt masse skryt av skolen fra de som er født i 97 og 98. Nå er vi spent på å se om det er like bra som alle sier.

– Hva er viktig for dere?

– Det er viktig for oss at vi skal kunne si hva vi mener og at vi blir hørt. Vi har hørt at det er sånn og håper skolen lever opp til forventningene, sier Maren og Emma.

Skoleåret 2015-2016 er det sjuende etter at storskolen sto ferdig.

– THVS er fremdeles ny og nå skal dere være med å utvikle skolen vår videre, utfordret avdelingsleder for elevtjenesten Bernhard Grøtan, før alle Vg1-elevene ble tatt med til sine baser der de fikk hilse på lærerer og medelever for det neste året.