– Veldig godt førsteinntrykk! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 20. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

– Veldig godt førsteinntrykk!

Spanske Andrés Álvarez Goméz stortrives med jobbskygging på THVS.

– Helt fantastisk, sier Goméz på spørsmål om hvordan den første tiden på skolen har vært.

Hjemme i Spania er han utdannet førskolelærer med fokus på bevegelse og jobber på en privat musikkskole for barn mellom tre og ni år. Da det oppsto en mulighet til å søke om stipend gjennom Galeuropa, et europeisk prosjekt som kun gjelder unge nyutdannede i Spania, grep han sjansen.

– Jeg er interessert i utdanningssystemet i de nordiske landene og tenker at det kan være noe lære av land som har en annen måte å tenke på enn oss.

Fram til 4. desember skal Goméz observere undervisningen på musikkavdelingen og inntrykkene er allerede mange.

– Jeg er veldig fascinert av at elevene allerede på videregående skole kan fordype seg i et felt de har interesse for og at disse fagene utgjør en så stor del av skolehverdagen. I Spania blir dette mer som valgfag i tillegg til annen undervisning.

– Organiseringen her likner mer vår organisering av universiteter enn videregående skoler, legger Goméz til.

Fokus på internasjonalisering

THVS har også ved tidligere anledninger tatt imot lærer fra blant annet Tanzania og Frankrike – med varighet helt fra elleve måneder til 14 dager.

– I vår strategiske handlingsplan for internasjonalisering er det besluttet at vi i større grad skal være åpne for å ta imot kolleger fra andre europeiske land for jobbskygging og hospitering, sier internasjonal kontakt Bente Hoel ved THVS. 

– Ansatte ved THVS har også selv mulighet til å delta i utveksling. Fra 2015 til 2017 har vi fått innvilget ti mobiliteter gjennom Erasmus + til å gjennomføre jobbskygging, praktisering av undervisning i utlandet eller språkoppdatering, legger hun til, sier Bente Hoel.

Misvisende myter

Utvekslingslæreren selv bruker tida i Norge godt. Når han ikke følge undervisningen på skolen, farter han rundt i distriktet for å få et bilde av hvordan det er å bo her.

– Jeg bruker fritiden på å besøke steder i området og oppleve norsk kultur. Jeg er opptatt av å se hvordan dere lever, sier Goméz, som allerede kan avkrefte iallfall én myte:

– Det er en myte om at nordmenn er distansert og kalde. Jeg oppfatter ikke at det stemmer i det hele tatt. Snarere tvert imot!