– Virkelig en innertier! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. mai. 2015
  • 01. jun. 2015

– Virkelig en innertier!

Fortalte om KISS på regionalt nettverksmøte for NFSS.

– Det vi har fått presentert om KISS i dag er helt supert. Virkelig en innertier, sier Kjell Robertsen fra Voksenhabilitering i Telemark.

Forrige uke møttes NFSS – nettverk: funksjonshemmede, seksualitet og samliv til nettverkssamling på Thor Heyerdahl vgs. På programmet sto blant annet en presentasjon av KISS-kurset som er et undervisningstilbud i kropp, identitet, seksualitet og samliv for alle elever på arbeids- og hverdagslivstrening (AHT).

– Hilde (Lindstøl Kristoffersen) og jeg føler oss veldig heldige som har fått bli med i dette nettverket med så mye faglig tyngde. Vi ser det som en stor fordel at NFSS vet hva vi holder på med på THVS og at vi har muligheten til å drøfte ulike problemstillinger, sier lærer Kari Tvetene Haga.

NFSS er et landsdekkende nettverk for fagpersoner som arbeider med seksualitet. Nettverket er en viktig ressurs i kunnskapsformidling og utvikling av tilrettelagt informasjons- og undervisningsmateriell.

– Vi er ikke så mange som jobber med det vi gjør. Derfor er disse nettverkssamlingene viktige for å treffe kolleger som står overfor de samme problemstillingene og dermed dra nytte av hverandres kompetanse, sier Robertsen.

På THVS var representanter fra Signo Vivo, Vestre Viken habiliteringssenter, Voksenhabiliteringen i Telemark samt Statens Barnehus i Telemark og Vestfold til stede.

– Det er lett å føle at en har så mye å gjøre at en ikke har tid til å møtes, men det er nettopp slike samlinger som gjør at vi får gjort enda mer. Vi burde egentlig møtes enda oftere. Jeg føler virkelig at vi får igjen mer enn vi bruker, sier Trude Ramsdalen fra Statens Barnehus.

Nettverksmøtet var langt ifra siste gang KISS er tema for NFSS. Neste år er nemlig de to AHT-lærerne ønsket inn til nettverkets årlige konferanse for å fortelle om kurset som nå er inkludert i undervisningen både på THVS og flere andre videregående skoler i Vestfold.

 

Bildetekst:Line Renholt (Signo Vivo), Ann Kristin Sti (Signo Vivo), Frida Carlberg-Wold (Vestre Viken habiliteringssenter), Astrid Krog (Vestre Viken habiliteringssenter), Arja Melteig (Voksenhabilitering Telemark), Kjell Robertsen (Voksenhabilitering Telemark), Trude Ramsdalen (Statens Barnehus Telemark/Vestfold), Cathrine Pande Wølner (Voksenhabiliteringen Vestfold) og Rigmor Holm (habiliteringstjenesten for barn og unge i Telemark) fikk høre Kari Tvetene Haga og Hilde Lindstøl Kristoffersen fortelle om KISS-kurset ved THVS.