40.000 euro til internasjonalisering - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • Stine Indahl
  • 22. mai. 2015
  • 22. jun. 2015

40.000 euro til internasjonalisering

Rekordtildeling sørger for kontinuitet i elevutveksling gjennom Erasmus +

Dette skoleåret har Vg2-elever ved reiseliv, helsefagarbeider og restaurant- og matfag fått muligheten til å prøve ut arbeidslivet i Spania og Italia. Denne uka kom gladnyheten om at elevutvekslingen kan fortsette også neste skoleår.

– 40.000 euro, eller ca. 350.000 norske kroner, er rekordhøy tildeling for THVS. Pengene gjør det mulig for oss å fortsette det europeiske samarbeidet som utvilsomt gir elevene stort faglig og kulturelt utbytte, sier koordinator for Erasmus-prosjektet på THVS Bente Hoel.

Internasjonalisering av videregående opplæring inkluderer både økt mobilitet, styrket språkopplæring, nye arbeidsmetoder og at skoleeier skal ta ansvar for det internasjonale perspektivet i opplæringen. Målet er å bidra til kunnskap om språk og natur, pedagogisk utvikling, læringsmotivasjon og verdier og internasjonalt medansvar.

– Erasmus-prosjektet vi nå har fått innvilget midler til er et yrkesfagprosjekt som omfatter Vg2-elever ved reiseliv, helsefagarbeider og restaurant- og matfag. Mens helse- og oppvekstfag samarbeider med to sykehus i Spania, har service og samferdsel og restaurant- og matfag samarbeidspartnere i Salerno, sør for Napoli, forteller Hoel.

Satsningsområde

Senest i april i år meldte restaurant- og matfagelevene følgende fra sitt opphold i Italia: «Vi har vært utplassert på forskjellige restauranter, både som kokker og servitører. Her jobbet vi med folk som snakket italiensk og nesten ikke engelsk. Dette var en utfordring for oss, men med kroppsspråk og ordbok kom vi oss bra gjennom arbeidsdagene. Det var veldig gøy på jobb, og vi lærte mye».

– Internasjonalisering er et satsingsområde både på nasjonalt plan og innad i Vestfold fylkeskommune. For oss er dette også i tråd med skolens visjon, og i Thor Heyerdahls fotspor, om å være modig, nysgjerrig og utadvendt, sier Hoel.

Verdifull veiledning

Prosjektkoordinatoren representerer nå THVS i fylkeskommunens eget EU-Kompetanseprogram der målet er å bli enda bedre på å søke om midler til internasjonalisering.

– Sammen med representanter fra alle virksomheter i Vestfold fylkeskommune får vi både foredrag og verdifull veiledning til søknadsprosessen. På den måten vil vi stå enda bedre rustet til å opprettholde kontinuiteten i det europeiske samarbeidet, avslutter Bente Hoel.

Bilde fra Erasmus

Reiselivsklassen på Vg2 jobbet på to hotell og på turistkontoret i Salerno. - På utplasseringsstedene fikk alle spesielle oppgaver som for eksempel å oversette kart for italienerne eller observere hvordan resepsjonistene arbeidet, forteller elevene.

Bilde av Erasmus for HO

Helsefagarbeiderjentene på helse- og oppvektsfag har vært utplassert på et sykehus og et rehabiliteringssenter i Spania. På den måtene får Vg2-elevene et verdifullt innblikk i hvordan det er å jobbe med helsefag i et annet land.