Alt klart for Århus-tur! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. mai. 2015
  • 22. jun. 2015

Alt klart for Århus-tur!

Elevene har planlagt alt fra museums- og restaurantbesøk til hva de kan bruke penger på i Danmark.

– Etter at hele turen med båt og hotell er betalt, sitter vi igjen med 4.979 kroner i kassa, forteller økonomisjef Lars Erik Saubø.

Torsdag var Lars Erik og resten av salg- og serviceelevene på arbeidslivstrening i banken for å sette inn resten av pengene og veksle inn til danske lommepenger. Onsdag 10. juni sitter hele gjengen på Superspeed for å markere avslutningen på skoleåret med tur til Århus. Takket være iherdig produksjons- og salgsinnsats gjennom hele året, venter både shopping, museum og restaurantbesøk i den danske byen.

– Jeg har ikke vært streng på pengene. Vi har bestilt firestjerners hotell og buffet på båten på vei ned. Likevel har vi penger igjen til både middag på onsdag og lunsj før vi drar hjem på torsdag, forteller økonomisjefen.

Hjemmelaget suksess

Hele ti salg har det blitt i løpet av skoleåret. Salgssuksesser som nystekte vafler og hjemmelagde knekkebrød resulterte i totalt 13.885 inntjente kroner.

– Det var ganske tomt rett etter at turen var betalt, men vi klarte å tjene litt ekstra nå på slutten sånn at vi får litt penger til å bruke i Århus også, sier Lars Erik.

Bilde fra DNB på Sanden

Sammen med Sharin, Malin, Henriette og Nadia kan økonomisjefen se tilbake på et lærerikt skoleår med to julemarked, to påskemarked og hele seks vaffelsalg. I tillegg til å ha ansvaret for budsjettet, har økonomisjefen laget brosjyrer, plakater og prislister.

– Lars Erik har ikke bare laget mye skriftlig materiale, han har også blitt god på kundeservice og rask på hoderegning, roser lærer Lene Borgersen.

IA-kurs

Det er ikke bare Lars Erik som sitter igjen med økt kunnskap etter et år med salg og service. Som personalsjef har Nadia gjennomført samtaler med de andre på gruppa og ikke minst fått nyttige tips under kurs om Inkluderende Arbeidsliv (IA).

– På IA-kurset fikk vi blant annet nyttige tips om hvordan vi kunne sette opp skjemaer for å få bedre oversikt over salg. Det har vært et morsomt år som personalsjef, forteller Nadia.

Lærerne Lene Borgersen og Ellefi Andersen har latt seg imponere over hvordan elevene har stått på gjennom hele året.

– Henriette har hatt full oversikt som daglig leder. Hun imponert med sin organisering og den som alltid har visst hvor alt er, sier Lene.

Flinke med hendene

Og mens produktsjef Sharin både har stått for produksjon av flere populære produkter og utarbeidet skjema for å holde kontroll på varelageret, har markedssjef Malin jobbet tett med Lars Erik om produktinformasjonen og ikke minst vært storprodusent av lys.

– Malin har stått på enormt. Det har vært masse fysisk jobbing. Vi oppdaget fort at elevene var veldig flinke med hendene. Selv om vi først og fremst skal jobbe med salg og service har vi lagt opp til at de skal få utvikle evnene og interessen for å lage ting. Se for eksempel på Sharin som lærer seg nye håndarbeidsteknikker helt på egenhånd, sier de to lærerne, som i likhet med sine elever også har begynt å glede seg til Danmarks-tur.

Der venter både god mat, shopping, sosialt samvær, besøk i Den Gamle By, Vikingmuseet og AROS Aarhus Kunstmuseum før turen går til Hirtshals og retning Larvik igjen.

– Vi har planlagt alt selv og hele programmet er klart. Nå er det bare å glede seg, sier salg- og serviceelevene.