Delte fremtidsperspektiver på NHO-konferanse - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. mar. 2015
  • 31. mar. 2015

Delte fremtidsperspektiver på NHO-konferanse

Sosiologielever har undersøkt de unges planer etter videregående skole.

Temaet for årets NHO-konferanse å Bølgen var befolkningsvekst og ungdommens fremtidsperspektiver på jobb og bosetting. Når dagens 15-åringer er 40 kan Norges befolkning nærme seg syv millioner.

- Vi har forsket på vår hypotese ved hjelp av spørreundersøkelser, fokusgrupper og undersøkelser på nett. Lars Kobro ved Telemarksforskning besøkte klassen og ga oss tips til hva som kunne være nyttig å tenke på under forskningen, forteller sosiologielev Rebecka Ekmann Holm.

- Under forskningsprosessen spurte vi unge mennesker i Vestfold om de fortsatt kom til å bo i fylket etter videregående skole. Vi spurte også om de som flytter ut har planer om å komme tilbake og eventuelt når, legger hun til.

Sammen med sine medelever kastet hun seg over utfordringen som til slutt skulle presenteres i Bølgen under NHOs årskonferanse.

- Det var veldig spennende å få mulighet til å ha fremføring foran så mange. Selv om vi hadde kort tid på oss, var det veldig interessant å få gjøre noe vi ikke har gjort før. Vi fikk masse skryt i etterkant av fremføringen og det var veldig hyggelig å høre. Jeg tror alle fire syns dette var både spennende og lærerikt, oppsummerer August Ansnes Rømen.