Ett skritt nærmere Gøteborg-drømmen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 24. mar. 2015
  • 28. apr. 2015

Ett skritt nærmere Gøteborg-drømmen

Salg- og serviceelevene på AHT baker, hekler og tegner for penger til reisekassa.

Kremfylte påskeegg, smykker, knekkebrød, påskelys og sjokoladekonfekt med og uten nøtter. Det er lite å utsette på utvalget når AHT-elevene inviterer til marked.

- 3.500 kroner på to og en halv time. Det er rekord!

Lene Borgersen og hennes salg- og serviceelever på AHT, eller «Idé & Design» som gruppa kaller seg, har gjennomført ett av to planlagte påskemarked. Målet om å selge for 4.000 kroner til sammen på begge markedene, synes absolutt innen rekkevidde.  

- Den hjemmelagde konfekten forsvant nesten med en gang og knekkebrødene var også veldig populære. Vi må lage opp nye før torsdagen som kommer, sier Borgersen.

Bilde av forberedelser til påskemarked

Riften etter både bakst og annen påskesnop er godt nytt for elevene som går med en reisedrøm når skoleåret nærmer seg slutten.

- Vi har snakket litt om Danmark. Eller kanskje det blir Sverige og Gøteborg. Liseberg hadde vært kjempegøy, men det kommer egentlig an på hvor mye penger vi klarer å få inn totalt, sier personalsjef Nadia Naqvi.

Solid jobb

Sammen med resten av «Idé & Design» har Nadia på ingen måte ligget på latsiden så langt dette skoleåret. Ikke bare kan elevene vise til en imponerende produksjon av bakst, konfekt, smykker og pyntegjenstander. De har også lagt ned en solid jobb for å få ut informasjon om produktene gjennom plakater og brosjyrer. I tillegg er trykket på flere av produktene tegnet for hånd. Det har gjort at både medelever og ansatte på skolen gladelig har åpnet lommeboka på markedsdagene.

- Lars Erik er økonomisjef og har oversikt over hvor mye vi har fått inn på alle salgene. I tillegg til påskemarkedet har vi hatt både julemarked og tre vaffelsalg, så vi begynner å få ganske mange penger, forteller daglig leder Henriette Hansen.

Og ifølge økonomisjefens oversikt ser det ut som det ligger an til at drømmen om å avslutte skoleåret med Liseberg-tur absolutt er innen rekkevidde. Men aller først er de klare til siste salgsinnspurt førstkommende torsdag. Oppfordringen er klar:

- Ta med kontanter og møt opp utenfor biblioteket klokka 10-13 på torsdag. Vi har påskegodtet klart!

Bilde av forberedelser til påskemarked