Etterlengte tilskudd på Elevtjenesten - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 02. sep. 2015
  • 20. okt. 2015

Etterlengte tilskudd på Elevtjenesten

– Helt topp å jobbe med ungdom, sier psykolog Benedikte Breland.

Etter en lengre periode uten fast psykolog på huset, kommer nå Breland inn å komplimenterer dagens tilbud på Elevtjenesten. Hun vil ha kontortid på THVS hver mandag.    

– Elevtjenesten på THVS består av flere komplementære kompetanser der en psykolog har vært savnet. Vi er derfor veldig glade for å få Benedikte med i teamet, sier avdelingsleder på Elevtjenesten Bernhard Grøtan.

Lavterskeltilbud

Breland er tilsatt i Larvik kommune og jobber på kommunens familiesentre når hun ikke er på THVS.

– Jeg liker å jobbe med ungdom og er fan av denne typen lavterskeltilbud som gir elevene mulighet til å få hjelp når de trenger det og ikke om et halvt år, sier Breland.

Mindre tabubelagt

Psykologen har, i likhet med sine kolleger på Elevtjenesten, taushetsplikt. Det betyr at samtaler og konsultasjoner kan gjennomføres uten å involvere foresatte dersom eleven er over 16 år.

– Vi vet at ungdom i dag ruser seg mindre, de gjør det bedre på skolen og de krangler mindre med foreldrene sine. Likevel er det en økende andel som rapporterer at de har det litt vanskeligere, sier Breland og legger til:

– Det er mye perfeksjonisme. Terskelen for hva som er godt nok er veldig høy og en må prestere på veldig mange områder. Angst og depresjoner er nok mindre tabubelagt i dag enn tidligere, men jeg opplever likevel at vi ikke er så veldig gode på å snakke om følelser.

Nettopp derfor er det viktig at Elevtjenesten tilbyr et sted som kan være ungdommens eget. Et sted der alt er lov til å si og ingenting er feil.

– Noen ganger trengs det litt hjelp for å rydde og sortere tanker. På THVS finnes denne hjelpen på huset. Vi er et team som jobber for å finne de rette tiltakene og for at ungdommene skal få det best mulig, avslutter Benedikte Breland.