– Skal utvikle produktet enda mer - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 18. jan. 2016
  • 08. feb. 2016

– Skal utvikle produktet enda mer

Feel Fresh UB kåret til Beste ungdomsbedrift. Nå skal det finpusses før fylkesmessa.

– Det er alltid ting vi kan gjøre bedre. Vi må snakke med sponsorer og utvikle skrubben enda mer fram mot fylkesmessa 16. mars.

Årets skolemesse på THVS er vel overstått, og Pernille Sofie Liverød, Kaja Marie Bjørn, Regine Willassen og Andrea Holden fra elevbedriften Feel Fresh UB står med sjekken som viser at jentene fra Service og samferdsel stakk av den gjeve prisen «Beste ungdomsbedrift». I tillegg tok jentene en svært respektabel 2. plass i kategorien «Beste utstilling».

– Vi har jobbet mye med standen, har fått naturen med bildet og brukt et tre som logo. I likhet med skrubben vi har utviklet, ønsker vi at også standen vår skal gi et rent inntrykk, forteller jentene.

– Vi har også fått god hjelp av Arbeids og Kvalifisering (AoK) som har laget boksene med logo og slagord og printet og brettet brosjyrene våre, legger de til.

Finnes ikke fra før

De siste månedene har Feel Fresh UB brukt på å utvikle en skrubb basert på tre og bark og tilsatt eteriske oljer.

– Det startet opprinnelig med en helt annen idé, men etter et møte med Farris Bad bestemte vi oss for å lage en skrubb som ikke fantes fra før. En skrubb som er så mild at den også kan brukes i ansiktet, men som likevel inneholder korn som rengjør huden.

Bilde av Feel Fresh UB

Alle fire jobber på Farris Bad og er naturlig nok litt over middels opptatt av velvære. Gjennom ulike markedsundersøkelser har jentene fått verdifull kunnskap om hva potensielle kunder tenker om skrubbens størrelse, ulike dufter og ikke minst bruksområdet. Kunnskap som kan brukes til ekstra finpuss fram mot fylkesmessa.

Tre priser til TPV UB

Også TPV UB, som har utviklet en applikasjon som skal erstatte dagens håndterminal, har litt å forsvare når Vestfolds Ungdomsbedrifter møtes i Arena 16. mars. Under fredagens skolemesse stakk guttene i TPV UB av med 1. plass i kategoriene Beste utstilling og Beste innovative produkt og en 2. plass i kategorien Beste ungdomsbedrift.

– Dette gikk bedre enn vi hadde håpet på, konkluderer Fredrik Aas, Erlend Gaupset, Martin Åkra, Thomas Lie, Gustas Doksas og Tony Do.

Gode tilbakemeldinger

Flere av guttene i TPV UB jobber selv i butikk og så et behov for å erstatte terminalen som ifølge elevene er både utdatert og dyr.

– Applikasjonen vi har utviklet er mer lettvint og mer tilgjengelig enn dagens håndterminal. Egentlig er det rart at den ikke finnes allerede. I tillegg til å erstatte dagens terminal, blir det mulig å legge til flere funksjoner.

Bilde av TPV UB

Ungdomsbedriften opplever gode tilbakemeldinger fra butikkene, men har fremdeles en jobb å gjøre med å få produktet ut i markedet.

– Vi må blant annet bruke unge som jobber i butikk til å fortelle sine arbeidsgivere om produktet, sier guttene, som har planen fram mot skolemessa klar:

– Prototypen må ferdigstilles, vi skal prøve å få gjort avtaler med forskjellige bedrifter og forhåpentligvis få inn mer penger.

Entusiastiske selgere

Totalt sju bedrifter, fem fra Studiespesialisering; Språk, samfunnsfag og økonomi og to fra Salg og Service, deltok i fredagens skolemesse. En jury bestående av Thomas Heggertveit fra Ungt Entreprenørskap Vestfold, Tom Sørensen fra Sparebank1 og Hilde Sannerholt fra Løktørka AS lot seg imponere over innovative produkter, kreative utstillinger og entusiastiske selgere.

Bilde av Chalotte Aanes– Det har ikke vært lett å kåre de ulike vinnerne. Vi har blitt møtt av ivrige og entusiastiske elever og opplever at det har vært et høyt nivå over hele linja, sier daglig leder Thomas Heggertveit i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

Helt til topps i kategorien Best selger gikk Chalotte Aanes fra FINDIT UB.

– Juryen la merke til at det var mange som hadde lyst til å selge. Vinneren utmerket seg ved å være troverdig, tydelig og ved å ha god blikk-kontakt, sier Heggertveit i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

Vinneren selv var overrasket og glad på samme tid.

– Det var ikke forventet, men veldig gøy, sier Aanes.