Feiret ti år med Thor Heyerdahls Cafe - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 06. des. 2015
  • 22. jan. 2016

Feiret ti år med Thor Heyerdahls Cafe

Fullt hus på Hospitalet under fredagens jubileumskafé.

Ute uler vinden rundt hushjørnene og vinduene er fortsatt våte etter formiddagens iskalde regn, men inne på Hospitalet venter varmen. Fra telysene på julepyntede bord, fra stekeovnen med gylne skolebrød og fra hele kafégruppa som rolig, men målbevisst, legger siste hånd på verket før dørene åpner til tiårsjubileum.

– Målet med kaféen er at elevene skal lære å bake, rydde, ekspedere, arbeidsrutiner og hygiene. Men kanskje den viktigste læringen er å ta vare på hverandre som kollegaer og være gode mot kundene våre, sier Kari Haga.

Fantastisk idé

I ti år har hun og til sammen 45 elever og fem kollegaer arrangert 160 kaféer for ca. 4.000 gjester. Mange liter kaffe har blitt traktet siden Roy Johansen fra Larvik kommune utfordret Haga til å få med seg elevene og ta over driften av kafeen på Hospitalet.

– Jeg syns dette var en fantastisk idé og så alle mulighetene. Vi startet opp i 2005 og i dag har vi mange faste kunder som har vært med oss opp gjennom årene. Våre æreskunder Ingrid, Borghild og Ruth har fulgt oss helt siden starten.

Fredag høstet æreskundene både en stor takk og en velfortjent oppmerksomhet. Og at damene trives i elevenes selskap er det ingen tvil om.

– Fredagen setter vi av til Hospitalet. Det er ikke mange fredager vi ikke har vært her på disse årene, forteller Ingrid Johansen.

– Vi er opptatt av å støtte nærmiljøet. I tillegg er elevene alle tiders og lærerne er veldig flinke. Kaféen er virkelig et flott opplegg.

Samarbeid

Klokka nærmer seg elleve og åpningstid. På kjøkkenet tar Bjørn Fredrik Bærø rutinert ut siste brett med skolebrød og tar for seg melis og kokos. Rett over gangen smører Eirik Johansen (bildet under) seg gjennom brett etter brett med rundstykker. Totalt 90 rundstykker skal snart stå klart til sultne kafégjester.

Bilde av Eirik Johansen

– 90 rundstykker er veldig mange rundstykker, sier daglig leder Tor Arne Hansen imponert.

– Men vi gjør det sammen, vi samarbeider, sier Eirik med et stort smil og nikker mot Karen Margrethe Røste.

Masse glede

Gjestene haster fra vindkastene og inn varmen og praten begynner å gå livlig rundt bordene.

– Det er litt spesielt i dag siden det er jubileum. Flere gjester og ekstra mye som skal gjøres. Det blir hastverk, men masse glede, sier Nadia Naqvi.

Bilde av Tor Arne og Nadia

Sammen med Tor Arne forbereder hun velkomsttalen.

– Å være en del av kafégruppa er nytt for meg, men det er både utfordrende og koselig og jeg får prøvd meg på masse nytt som jeg kan få bruk for seinere, forteller Nadia (bildet under).

Også for Tor Arne er fredagene på Hospitalet veldig lærerike.

– Jeg begynner å bli ganske erfaren nå. Vi har blitt gode på service med et godt humør, sier den daglige lederen, før han tar et siste blikk for å forsikre seg om at alt er klappet og klart til å ønske en fullsatt kafé velkommen til tiårsfeiring med taler, bursdagssang og gaveoverrekkelser.

Som vanlig har elevene full kontroll. Det populære samlingsstedet, med mottoet «kafeen spesielt for deg» leverer denne fredagen også!

Bilde av Bjørn Fredrik Bærø

Bilde av Lars Erik og Tor Håkon

Bilde av Kari og Tor Arne