Finpusser jubileumstalen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 24. nov. 2015
  • 06. jan. 2016

Finpusser jubileumstalen

Aurora og Herman skal lære av og dele erfaringer med de andre vinnerskolene.

– Det blir artig å høre fra de andre vinnerskolene og bruke konferansen til å ta til oss ny kunnskap som vi kan dele med resten av elevrådet når vi kommer hjem, sier nestleder i elevrådsstyret på THVS Herman Sannerholt.

Ti skoler har i løpet av ti år fått Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering. Torsdag 26. og fredag 27. november inviterer Utdanningsdirektoratet til jubileumskonferansen «Skoler bygger bedre samfunn». På konferansen deler vinnerskolene av sine erfaringer og tanker for fremtiden. I tillegg kommer utenlandske og norske foredragsholdere, som byr på ny kunnskap og nye perspektiver om likeverdig og inkluderende praksis.

– Det er kult at vi får si noe om hvordan vi har det, fortelle om hva vi har lykkes med og uttrykke hvor takknemlige vi er for å gå på en sånn skole, sier elevrådsleder Aurora Seierstad.

Inkludering i hverdagen

Sammen med Herman Sannerholt finpusser elevrådslederen nå på talen de to skal framføre som en del av vinnerskolenes presentasjon.

– Vi har fokusert på skolemiljøet på THVS og hvordan vi opplever inkludering i hverdagen, forteller de to, og trekker fram blant annet samholdet på tvers av utdanningsprogrammene og tilbudet på Elevtjenesten.

– Ingen av oss har snakket foran så mange mennesker tidligere, så vi er veldig spente. Men vi gleder oss mest!

Godt forberedt

Den følelsen er det flere som deler. Elevrådsrepresentantene er nemlig ikke alene om å skulle bidra under jubileumskonferansen. Til sammen 24 musikk- og danseelever skal framføre tre innslag – blant annet torsdagens åpningsnummer.

– Vi er godt forberedt og klar for å gjøre en god innsats under konferansen, sier musikklærer Anne-Lise Aamli.

– Både elever og lærere er selvfølgelig veldig spente på hva som møter oss i Oslo, men mest av alt gleder vi oss til å vise fram musikk- og danseinnslagene som vi har øvd på i lang tid, legger hun til.

Bilde fra generalprøven før skolekonferanse

Det blir dermed en stor THVS-gjeng som ankommer Radisson Plaza på torsdag. I tillegg til elevene er også ti av skolens ansatte invitert til konferansen.  

– Vi ser fram til et spennende faglig program og flotte innslag fra våre elever. Jeg gleder meg stort til at vi skal få oppleve dette sammen, sier rektor Robert Rognli.

Mottakelse på Slottet

Etter at konferansen avsluttes fredag ettermiddag, tar Rognli med seg elevrådsleder Aurora Seierstad og fjorårets elevrådsleder Sondre Horst til mottakelse på Slottet. For Horst, som tok imot Hennes Majestet Dronning Sonja under prisutdelingen på THVS i desember i fjor, er taleforberedelsene i full gang.

– Jeg har blitt spurt om å holde en tale der jeg forteller om elevens syn på skoleprisen og hva den har gjort med skolen, sier Sondre Horst.

– Det er utrolig bra at arbeidet som har blitt gjort på skolen blir lagt merke til. Prisen gjør det enda mer motiverende å jobbe videre med skolemiljøet.

Selv om den tidligere elevrådslederen føler at han ikke helt vet hva han går til, var han ikke i tvil om at han måtte gripe sjansen da han fikk den.

– Det er veldig spesielt å bli spurt om noe sånt og mest sannsynlig er dette en mulighet jeg bare får en gang i livet. Derfor kunne jeg ikke takke nei, avslutter Sondre Horst.

Bilde av Sondre Horst og skolepris

Rektor Robert Rognli, daværende elevrådsleder Sondre Horst og konferansier Nora Christiansen følger nøye med mens juryleder Edvad Befring og Hennes Majestet Dronning Sonja avduker tresnittet «Inn i varmen».

Bilde fra generalprøven før skolekonferanse

Elevene fra musikk- og danselinja skal framføre Sigvart Dagslands «Kan eg gjørr någe med det», «Hero» med Donkey Boy og «Life isn't short at all» med Rebekka Karijord.