Forbereder Peru-salg - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 12. okt. 2015
  • 30. nov. 2015

Forbereder Peru-salg

Skal selge hjemmelagde fristelser til inntekt for Prosjekt Peru.

På AHT-kjøkkenet i 1. etasje er forberedelsene til onsdagens salg i full gang. På bordet står krukker med hjemmelagd blåbærsyltetøy og knasende nybakt maisknekkebrød. Krydderkake og vaffelrøre er under produksjon.

– Elevene har vært på blåbærtur og plukket tre kilo blåbær. Det blir det mye syltetøy av. Glassene er merket med egne etiketter som Philip Thoresen Rosell har utformet i Illustrator, forteller lærer Ellen-Sophie D. Andersen.

Lærer om Peru

Mens Caroline Svendsen kjører i gang mixmasteren og henter fram mel og vaniljesukker, er Kristian Laksmark (under) opptatt med å klippe ut peruanske flagg som skal pryde krydderkaka. Denne uka skal elevene bruke til å lære enda mer om peruansk kultur.

Bilde av Kristian Laksmark

Onsdag 14. oktober rigger elevene seg opp utenfor biblioteket i 3. etasje. Bordet fyller de opp med både maisknekkebrød, syltetøy, krydderkake, vafler og kaffe. Alle inntekter går til Operasjon Peru.

– Vi har valgt å ha salget dagen før selve Operasjon Peru slik at det er flest mulig elever på skolen. Vi oppfordrer alle til å ta med seg kontanter og ta turen innom oss utenfor biblioteket, sier Ellen-Sophie D. Andersen.

Kryddersalg

Og det er ikke bare salg- og serviceelevene på AHT som inviterer til salg i forbindelse med Operasjon Peru.

– Jeg selger fem ulike kryddertyper til inntekt for barnehjemsbarna i Monsefú. En kan velge mellom marinadekrydder, fiskekrydder, barbeque spice, tacokrydder og pizzakrydder, forteller Amalie Offenberg Styrvold.

– Halvparten av inntektene jeg tjener går til barnehjemmet mens den andre halvparten dekker kostnadene til krydderet, legger hun til.

Amalie selger esker med fem bokser til 200,- eller en boks til 40,- Krydderet bestilles og betales på forhånd. Ta kontakt med Amalie i 3. etasje på AHT eller send en e-post til amaliestyrvold@gmail.com

Bilde av Amalie Styrvold

Bilde av salgsplakat