Gir bort hele overskuddet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 06. mai. 2015
  • 01. jun. 2015

Gir bort hele overskuddet

Russen har gjort opp regnskapet etter russerevyen og deler overskuddet i tre.

«Virus(s) i Larvik» begeistret larvikspublikummet og ble belønnet med terningkast fem i ØP. Det resulterte i penger i revykassa som nå kommer flere til gode.

– Årets produksjon var dyrere enn i fjor, men vi endte likevel med et overskudd på 15.600 kroner, forteller revysjef Hanna Røsholt Hansen.

Hjertesak

Til tross for et ubeskjedent antall nedlagte arbeidstimer, ville verken Hanna eller revyens andre sjef Enya Gundersen ta ut noen form for lønn. I stedet ønsket jentene å gi en del av overskuddet til deres felles hjertesak.

– Vi er opptatt av dyrs rettigheter og vi ville veldig gjerne gi et bidrag til NOAH som jobber for dyrs rettigheter, forteller Hanna.

I samråd med resten av revygjengen ble det derfor bestemt å gi 7.000 kroner til NOAH, 4.300 kroner til Huset i Larvik og 4.300 kroner til Krafttak mot kreft.

– Det har blitt mange arbeidstimer, men det er uten tvil verdt det. Ved å fordele pengene til flere, føler vi har truffet bra ut fra de ulike ønskene i gruppa, sier revysjefen og får støtte av medruss Frida Hoff og Lise Tretteteig (bildet under).

De to aksjonssjefene har allerede overrakt 202.918 kroner til Krafttak mot kreft.

Bilde Krattak mot kreft

 

– Kreftforeningen var veldig fornøyd. Det er vi også, selv om vi selvfølgelig skulle ønske at det var flere russ som deltok på innsamlingen, sier Frida og Lise, før de skynder seg å legge til:

– Men de som møtte opp gjorde en kjempeinnsats og vi endte opp med et veldig høyt snitt per bøsse. I tillegg nådde vi målet vårt om å slå sandefjordrussen i snitt!

Sammen med revysjef Hanna er de to aksjonssjefene glade for å kunne bruke russetida til å bidra til å støtte ulike gode formål.

– For oss var det en selvfølge og bidra til Krafttak mot kreft. Det handler om å gjøre noe for andre. Psykisk helse er også et veldig aktuelt tema for ungdom. Vi syns det er positivt at flere og flere åpner seg og gjør det mindre tabubelagt. Vårt inntrykk er at de på Huset stiller opp for alle som trenger det og betyr veldig mye for brukerne, avslutter Frida Hoff, Lise Tretteteig og Hanna Røsholt Hansen.