I Thor Heyerdahls fotspor - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 17. sep. 2015
  • 20. okt. 2015

I Thor Heyerdahls fotspor

Neste uke drar Morten O. Holtan til Lima for å bygge kopi av Kon-Tiki.

– Det er helt fantastisk å få muligheten til å ta del i en slik ekspedisjon. Jeg måtte bare gripe sjansen, sier byggfaglærer Morten O. Holtan på THVS.

1. november skal etter planen to balsaflåter sjøsettes i Lima med retning Påskeøya. Med kopier av Thor Heyerdahls Kon-Tiki-flåte skal ekspedisjonen både støtte og utfordre Heyerdahls teorier.

– Jeg er forberedt på vanvittig mye jobbing for å få flåtene klare i tide, men jeg gleder meg. Dette blir et eventyr i Thor Heyerdahls ånd, sier Holtan.

Besøker barnehjemmet

Men før han går i gang med å skjære spor til tauverk, tilpasse stokker og knyte tau, er det ett sted han bare må besøke – barnehjemmet i Monsefú.

– Etter mange år i skolesystemet har jeg hørt så mye om barnehjemmet som blant annet THVS støtter gjennom Operasjon Peru at jeg følte at jeg ikke kunne dra til Peru uten å besøke Monsefú.

Dermed fyller han opp kofferten med melkesjokolade, tegnesaker og andre småting han håper barnehjemsbarna kan ha glede av.

– Jeg har fått tilbud om å bo på barnehjemmet og planen er å bli der i 4-5 dager før jeg reiser videre. Det blir veldig spennende å se hvordan barna har det.

Rastløs

Så innstilt var Holtan på å gjennomføre drømmeturen til Peru at han tok seg seks uker med ulønnet permisjon fra lærerjobben. Da kommer det godt med at Lundhs Labradoreksport har sagt seg villig til å dekke reise og opphold. I tillegg sponser Univern arbeidsklær.

Bilde av Morten Holtan i bygghallen

– Jeg hadde reist uansett, men det er klart sponsorpengene kommer godt med. Støtten ga meg også muligheten til å dra innom barnehjemmet, sier Holtan.

 Onsdag 23. september letter flyet fra Norge med retning Peru. Holtan kan ikke vente på å komme i gang med eventyret og er strålende fornøyd med å være en av de utvalgte til byggeprosessen.

– Det var bygging det måtte bli. Å søke om å være med på turen til Påskeøya har aldri vært et tema for meg. Jeg er altfor rastløs til å sitte så mye stille. Det må skje noe, avslutter Morten O. Holtan.