Imponerende musikalsk reise - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 05. mai. 2015
  • 01. jun. 2015

Imponerende musikalsk reise

Publikum lot seg rive med av AHT-elvenes fengende pop- og rockeperler.

– Gleder dere dere til konsert med AHT? spør lærer Hilde Økstad.

Jubelen fra en tilnærmet fullsatt sal levner liten tvil om at dette er noe både nåværende elever, tidligere elever og andre inviterte publikummere har sett fram til lenge.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet med i flere måneder og vi skal nå ta dere med på en reise i pop- og rockehistorie fra 1900-tallet og fram til i dag, forteller Økstad.

Alt på engelsk

Forestillingen «Songs of the century» har blitt til gjennom et samarbeid i fagene musikk og engelsk. Ikke bare besto repertoaret kun av engelske sanger – til og med presentasjonene av hvert enkelt nummer ble gjort på engelsk.

Konsert AHT

Etter en utradisjonell og fascinerende start, der perioden fra 1900 og fram til 1940 ble presentert med spennende skyggeeffekter, lot elevene teppet falle når selveste Elvis Presley inntok scenen med Love Me Tender. Og klassikerne fortsatte å komme på rekke og rad. Fra 50-tallets Elvis via The Beatles og videre til ABBAs Mamma Mia og Michael Jacksons store 80-tallshit Thriller.

Gjesteopptreden

I salen viste publikum med all tydelighet sin begeistring for elevenes sceneprestasjoner. Applausen hadde knapt rukket å legge seg etter Peder Magnus Kleven Ovesens siste sangnummer og Eirik Johansens energiske trommevirvler før stemningen steg ytterligere ett par hakk da tre gjesteartister entret scenen. Til tonene fra Sorry Seems To Be The Hardest Word, dukket elektrolærerne Svein Erik Gustavsen, Jon Halvor Lysebo og Terje Andersen opp for å kore til Peders fremføring av Elton Johns gamle klassiker.

Fra 90-tallets mange boy band-hit, beveget elevene seg elegant over til et nytt årtusen og lot Rihanna og Pharrell Williams sette punktum for en helt spesiell musikalsk reise. Publikum måtte ikke bes to ganger da vokalist Peder inviterte til allsang. Sammen satte de ord på en følelse som preget både publikum og artistene på scene etter en fantastisk konsertopplevelse:

– «Because I’m happy»!

Bilde fra AHT-konsert

Konsert AHT

Konsert AHT