Intensive øvingsuker før Bølgen-forestilling - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 28. jan. 2015
  • 04. mar. 2015

Intensive øvingsuker før Bølgen-forestilling

12. og 13. februar presenterer musikk- og danselinja Movements.

Tonene fra Pinks hit «Just Give Me a Reason» strømmer over gangen og inn bak dørene til dansesalen der Kaja Isdahl Pedersen i 3MDA og Kristin Sønnesyn Berg i 2MDA er i gang med å øve inn koreografien til «Gnosienne». Utenfor benytter andre en kort pause mellom øktene til å få i seg en matbit.

- Årets forestilling består av større kontraster, større dynamikk og mer varierte ensembler enn tidligere år. Det blir fortsatt masse energi, men en del nummer er tatt litt ned, forteller produsent Siri Andersen.

Mens Kaja og Kristin er godt i gang med sin kontaktimprovisasjon i dansesalen, har grunnkompelevene på Vg2 byttet ut Pink med Bach En Dub.

Bilde av øving til Movements

- I år spiller alle hovedinstrumentet sitt. Alle får dermed gjøre det de er gode på. Det passer oss musikere bra, sier Sander Nilsen, Johan Fredrik Stensrud (bildet over) og Anniken Semb Kvalsund i 2MDA.

- Ved at vi ikke forteller en historie på samme måte som vi gjorde i fjor, blir fokuset på musikken og dansen enda større. Vi føler at årets forestilling både er mer avansert og mer variert, legger musikkelevene til.

Nye impulser

Når Movements presenteres i Bølgen torsdag 12. og fredag 13. februar møter publikum bevegelser i tid og rom, gjennom kropp og sinn, i lyd og bilde, gjennom musikk og dans. Tidsmessig spenner repertoaret fra barokk til nykomponert musikk, via norske toner, klassiske høydepunkter til rock.

- Det blir annerledes, men vi prøver hele tiden å gjøre forestillingen bedre og gi publikum muligheten til å oppleve noe nytt, forteller Tomine Engebretsen i 3MDA.

Movements blir hennes tredje og siste Bølgen-forestilling på THVS.

- Jeg syns det er trist å tenke på at dette blir siste gangen. Det er spesielt å jobbe så tett over så lang tid og oppleve at vi får til noe bra sammen. Nå er vi midt inni hektiske øvingsuker og dagene fram til uke sju går veldig fort, men jeg er helt sikker på at det kommer til å bli bra til slutt!

Totalt setter Tomine og hennes medelever opp fire forestillinger, en på dagtid og tre på kveldstid. Forestillingen på dagtid er primært et gratis tilbud til 9.- og 10.-klassingene i Larvik kommune, mens kveldsforestillingene er åpne for alle!

  • Torsdag 12. februar kl. 18:30
  • Fredag 13. februar kl. 18:00
  • Fredag 13. februar kl. 20:00

Billetter kjøpes på bolgenkulturhus.no, i billettluka på Bølgen eller i resepsjonen på THVS.

Se video på ØPs nettsider

Bilde av øving til Movements

Bilde av øving til Movements

Bilde av øving til Movements

Bilde av øving til Movements