Kryddersalgsuksess for Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 24. nov. 2016
  • 28. jan. 2017

Kryddersalgsuksess for Peru

Amalie, Stian og Kristoffer håper at inntektene fra salget vil glede barna i Monsefú.

Operasjon Peru er vel overstått for i år og pengene har strømmet inn fra hagerydding, bøssebæring og vaffel- og kakesalg. På hverdagslivstrening har Amalie, Stian og Kristoffer sørget for et solid bidrag ved å selge bokser fylt med ulike krydder. Hele 2.220 kroner bidrar trioen med inn til Peru-kontoen.

– Vi har sett bilder og videoer fra barnehjemmet og skolen og håper at barna blir glade for pengene vi har samlet inn, sier Kristoffer Bjørnerud.

Mens Kristoffer og broren Stian sto utenfor biblioteket med fristende krydderbokser, hadde Amalie Offenberg Styrvold tatt turen opp på Arbeid og Kvalifisering (AoK) på Borgejordet.

– Det gikk veldig bra. Det er gøy å prøve noe nytt, forteller Amalie, som også er godt fornøyd med medelevenes salgsinnsats.

– Super innsats!

Totalen på 2.200 kroner betyr et bidrag på 740 kroner hver fra Stian, Kristoffer og Amalie. Det imponerer Peru-komiteen som nå er i gang med å telle opp resultatet etter aksjonsdagen.

– Det er jo helt supert at de har solgt så mye. Vi har også fått talt opp alle bøssene som inneholdt totalt 33.000 kroner, forteller leder av Peru-komiteen Jenny Myrland Johansen.

Godt organisert

Fremdeles gjenstår en del arbeid før de kan sette endelig sluttstrek for årets aksjon.

– Nå skal vi i gang med å gå gjennom alt av kontoutskrifter for penger som er vippset og ført over. Vi regner med å ha alt på plass før juleferien, sier Jenny.

– Hvordan vil dere oppsummere arbeidet med Operasjon Peru så langt?

– Jeg føler at det gikk bedre enn i fjor. Vi hadde organisert oss bra og fikk folk radig ut på jobbene sine. I tillegg sparte spørreundersøkelsen oss for mye jobb med registrering i forkant, forteller komitélederen.

Hun får støtte av Patryk Kuklinski, Karoline Aas, Rashidaah Abdi Hujaale (bildet under).

Bilde av Operasjon Peru-komiteen

– Jeg er veldig fornøyd med at det gikk så bra som det gjorde. Og så har det vært koselig å bli kjent med nye folk, sier Karoline.

Alle kan søke

Nå håper komiteen at THVS-elevene fortsetter å engasjere seg for barna i Peru og at plassene i komiteen fylles opp også neste skoleår.

– Vi har kommet fram til at sju medlemmer er et passende antall. I tillegg er det veldig positivt å ha noen som kan hjelpe til innimellom når det er behov for det.

En som har hjulpet til mer enn bare innimellom er Babel Shlimon i 2STDR. Neste år ønsker han å være med i komiteen.

– Jeg syns det er viktig å bidra med det en kan og ikke bare stå å se på at folk har det verre enn oss selv, sier Babel.

Ved å åpne for at ikke bare tillitsvalgte kan søke om å bli med i komiteen er det også enklere å nå de som virkelig brenner for å gjøre en god jobb.

– Vi opplever at det er mange flere enn kun de tillitsvalgte som er engasjerte, sier Jenny, og avslutter med følgende oppfordring:

– Selv om selve aksjonsdagen er over, så er det fullt mulig å bidra gjennom resten av skoleåret. Jo mere penger som kommer inn, jo flere barn kan få hjelp!