Matfagelevene gjør middagsvalget enkelt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 30. nov. 2016
  • 28. jan. 2017

Matfagelevene gjør middagsvalget enkelt

Torsdag selger de svinekam og riskrem i kaffebaren.

Førjulstiden kan være hektisk for mange og denne uka sørger Vg2-elevene på matfag for at du ikke trenger å stå i lange tider ved kjøkkenbenken for å tilberede middag.

– Torsdag selger vi ferdigemballert middag i kaffebaren. Det blir fylt svinekam, surkål, brun saus, kokte poteter og rørte tyttebær til 60 kroner. I tillegg har vi laget riskrem med rød saus som vi selger til 20 kroner pr. porsjon, forteller lærer på restaurant- og matfag Marian Hansen.

Forberedelsene på kjøkkenet er i full gang før torsdagens salg og bak risgrøtgryta står Marcus Stensholt Hansen i 2MFA.

Bilde av Marcus Stensholt Hansen

– Vi skal lage 34 porsjoner med middag. I tillegg laget vi masse marsipan på mandag som også skal selges i kaffebaren på torsdag.

Julemarsipanen, som har vært en suksess i flere år, har allerede fått bein å gå på.

– Bestillingene har rast inn etter at vi delte bilder av marsipanen på Facebook, så vi får bare sette i gang å lage mer, sier lærer Tonje Svendsen, og beroliger potensielle marsipankjøpere.

– Vi har nok å ta av – det blir marsipan til alle!

Bilde av marsipanlaging på restaurant og matfag