Vg2-elever med TV2 og Viasat på CV-en - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Foto: Julie Gloppe Solem
  • 03. feb. 2015
  • 04. mar. 2015

Vg2-elever med TV2 og Viasat på CV-en

Videogruppa på MK jubler over nytt oppdrag fra Viasat.

Det er hektiske tider for Vg2-elevene i Prosjekt til fordypning (PTF). Det passer elevene på medier og kommunikasjon utmerket. Nå har de kastet seg over en ny utfordring fra Viasat.

- Vi har blitt spurt om å filme «Behind the scenes» når Larvik HK spiller Champions League-kamp i Arena. Vi skal vise arbeidet som legges ned i forkant av, under og etter kampen. Altså det vanlige folk ikke ser, forteller Linnéa Borg, Margit Norøm, Christina Skramdal.

Det er torsdag, PTF og listen over oppdrag for videogruppa blir stadig lengre. Likevel er stemningen like god som oppgavelista er lang.

- Jeg elsker det! Det er dette jeg har lyst til å jobbe med resten av livet. Nå har vi muligheten til å skaffe oss masse erfaring. Vi kan jo ikke si nei til det! sier Christina.

- Kult!

Skramdal og medelevene legger ikke skjul på at det blir mye jobbing – også utenom skoletiden. Dette skoleåret har videogruppa på Vg2 ikke bare ansvar for å filme LHKs seriekamper i Arena for TV2, de filmer også hjemmekampene i Champions League.

- Jeg var nok ikke helt forberedt på denne mengden arbeid, men det er ganske kult å ha Viasat og TV2 på CV-en som 17-18-åring, sier Margit.

Kult, og ikke minst nødvendig for veien videre.

- Vi er helt nødt til å bygge CV-er for å komme inn på de skolene vi ønsker. Målet er filmskole i utlandet og jo mer erfaring, jo bedre.

Konkurranseinstinkt

Og mens ideene til Viasat-produksjonen begynner å ta form, surrer også et annet oppdrag i bakhodet. Nylig utfordret nemlig LHK elevene til å lage en kinoreklame for å få folk opp av sofaen og inn i Arena på kamp.

- PTF-en er mye samarbeid, men denne gangen skal vi konkurrere. Vi har delt videogruppa i to, og det kommer til å bli skikkelig kamp om å lage den beste reklamefilmen.

Jentene, som tidligere har rost det gode samholdet i videogruppa, legger ikke skjul på at det rett under overflaten også ulmer et svært velutviklet konkurranseinstinkt.

- Vi har allerede blitt enige om regler for hvordan vi skal oppføre oss når vi vinner!

Gode tilbakemeldinger

Uansett utfallet av konkurransen, er ikke jentene i tvil om at læringskurven har vært bratt siden skolestart på Vg2. Flerkameraproduksjon under LHKs seriekamper gir verdifull erfaring, og ikke minst konstruktive tilbakemeldinger.

- Vi kunne ingenting da vi startet i høst, men har lært ekstremt mye på kort tid og får veldig gode tilbakemeldinger underveis. Det er med på å bygge opp egoene våre, sier jentene lattermildt, og gir lærer Lars Møllen mye av æren for den stadig stigende læringskurven.

Lars er helt super. Han lærer oss masse, backer oss opp og lager kakao når han tror at vi syns det blir for mye teori. De aller fleste går og gleder seg til hver eneste torsdag!