Nå kan du få orden på nøklene dine - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. okt. 2015
  • 28. okt. 2015

Nå kan du få orden på nøklene dine

Keymag UB vil gjøre det mulig å designe egne nøkkeltavler.

– Det er så mye knot i vanlige nøkkelskap. Med vår magnetisk nøkkeltavle er det lett å se hvor de ulike nøklene er og det er enkelt å hekte nøklene på. Folk slipper å oppleve at nøkler blir borte, nøkkeltavlen ser bra ut og det skal også være mulig å være med på å bestemme designet selv.

Entreprenørskapelevene er samlet igjen etter høstferien og de seks guttene bak Keymag UB er allerede godt i gang. Rett før ferien fikk de verdifulle tilbakemeldinger fra flere næringslivsrepresentanter under en syretest der alle ungdomsbedriftene fikk presentere sine ideer.

– Vi fikk kjempeskryt for produktet. De mente det var genialt. Samtidig anbefalte de oss at vi ikke bare skulle fokusere på at produktet er enkelt, men heller å satse fullt og helt på design. Dette skal bli noe annet enn en vanlig metallplate, forteller Joel Mengestab.

Utviklet prototype

Sammen med Hasnat Naqvi, Sander Martinsen, Hans Christian Eftedal Johansen, Lars Erik Næss og Lukas Haugen utgjør han Keymag UB. Sammen har de utviklet en prototype som skal få slutt på nøkkelkaos i hjemmet og på arbeidsplassen.

– Vi føler at vi har fått gjort mye i løpet av de tre-fire ukene vi fikk jobbet før høstferien. Selve ideen tok lang tid, men nå har vi utviklet en prototype og er godt i gang med å fordele ansvar og oppgaver, sier Sander Martinsen.

Protoypen, som entreprenørskapelevene nå skal utvikle videre, er kort fortalt en metallplate med magneter på baksiden som sørger for at nøklene blir hengende.

– For aluminiumsnøkler som ikke festes til magneten har vi planer om å utvikle en nøkkeltag som gjør at også disse nøklene blir hengende, forteller Hans Christian Eftedal Johansen.

Trenger penger

Men for å sikre ønsket fremdrift er guttene i Keymag UB avhengig av økonomiske tilskudd. Derfor satser de for fullt både for å få sponsorer og topplasseringer under den kommende skolemessa for ungdomsbedrifter. Og elevene ser lyst på resten av skoleåret.

– Vi føler at Keymag UB har blitt en veldig bra gruppe. Den består av ulike typer med alle egenskapene vi trenger for å gjøre gruppa komplett, sier Joel Mengestab.

 – Har dere satt dere et mål for Keymag UB?

– Målet vårt er å tenke positivt og se hvor langt vi kan komme med egen innsats. Vi er avhengige av at alle yter sitt beste, sier Vg2-elevene bak Keymag UB.

Imponerte

Entreprenørslærer Lena Nordby Jensen er godt fornøyd med elevenes innsats under syretesten og forteller om gode tilbakemeldinger fra panelet bestående av næringslivsrepresentanter fra Larvik og Sandefjord.

– Det ble en hektisk og innholdsrik dag. Panelet var veldig imponert over hvor langt bedriftene hadde kommet på kort tid.

– Elevene fikk tilbakemeldinger på at de var ekstremt gode på å presentere og snakke for seg og samtlige bedrifter fikk gode og konstruktive tilbakemeldinger som gjør at de nå kan komme et steg nærmere det å realisere forretningsideen, sier Lena Nordby Jensen.