Nå kan sommerjobben sikres - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 24. feb. 2015
  • 31. mar. 2015

Nå kan sommerjobben sikres

Torsdag 26. februar arrangeres Sommerjobbmessa 2015 på THVS.

- Det er en kamp for å komme i posisjon for de mest spennende jobbene. En sommerjobb kan ofte være en fin inngang til arbeidslivet, i tillegg til at det gir deg en inntekt og nyttige referanser til videre jobbsøking, sier seniorrådgiver Halvor Sanne (bildet) i Nav Jobbservice Vestfold.

Førstkommende torsdag klokka 14.00 til 17.00 stiller representanter fra blant annet Foldvik Familiepark, Color Line og Asko på THVS for å møte ungdom som kanskje jakter sin aller første sommerjobb.

- Vi vet at jobbene er der og at de skal besettes. Det er nå det gjelder å være våken, oppfordrer Sanne.

På THVS er leder på elevtjenesten Bernhard Grøtan godt fornøyd med at den årlige jobbmessen arrangeres på skolen, og dermed gir elevene mulighet til å vise seg fram.

- Det at Nav legger messa hit gjør at 1.625 ungdommer, altså 95 % av alle unge mellom 16 og 19 år i Larvik og Lardal, får en enestående mulighet til å profilere seg overfor aktuelle arbeidsgivere, sier Grøtan.

- Elevene stiller som regel med gode CV-er og får mulighet til å presentere seg personlig. Dette har hvert år gitt sommerjobber for mange. Samtidig er dette en god erfaring å ha med seg til søkingen i et framtidig arbeidsmarked, legger han til.

Selv om hovedtyngden av arbeidsgivere på torsdagens messe ser etter ungdom fra 18 år og oppover, kan Sanne fortelle at bedrifter som Kjærstranda Camping, Meny og Hotel Wasilioff også trenger yngre arbeidstakere. Uansett alder, har Nav-rådgiveren følgende råd for jobbjakten:

- Møt med en CV som er oppdatert, ser presentabel ut og inneholder riktig kontaktinfo. Og ikke minst: Vær tilgjengelig når en potensiell ny arbeidsgiver tar kontakt!