Økt fokus på elevdemokrati - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 26. jan. 2015
  • 04. mar. 2015

Økt fokus på elevdemokrati

Tine Elise i 3MDA og Enya i 3MKA tar over ledervervet i elevrådet.

- Vi er forberedt på at det kommer til å bli mye jobb, men vi gleder oss, sier de nyvalgte elevrådslederne.

Etter et innholdsrikt år med flere krevende mediesaker og to kongelige besøk, overlater dermed Sondre Horst lederansvaret til to av sine tidligere styremedlemmer.

- Sondre har vært kjempeflink dette året og fortjener en stor takk! Jeg er veldig glad for at han skal være nestleder, støttespiller og veileder for oss ut dette skoleåret, sier Tine Elise Ledsten.

Fordele oppgaver

Modellen med to ledere er ikke prøvd ut tidligere, men de to Vg3-elevene er overbevist om at en deling av ledervervet har mange fordeler.

- Nå har vi muligheten til å holde trykket oppe uten å bli utbrent. Vi skal være flinke på å fordele arbeidsoppgaver, sier Tine, og får støtte av Enya Liverød Gundersen:

- Det er viktig at det ikke bare er Tine og jeg som gjør hele jobben. Vi må få med oss alle. Da er det deilig å vite at en har gode støttespillere rundt seg.

Alle skal bli hørt

Ett av områdene jentene har planer om å trykke skikkelig til allerede fra starten av er arbeidet med elevdemokratiet.

- Vi skal jobbe for at elevdemokratiet skal bli enda bedre. Alle elever skal føle at de blir hørt.

- Hvordan skal dere få til det?

- Møtehyppigheten må opp, og vi skal ha enda tettere dialog med baseledere og de andre tillitsvalgte.

Utfordrende

Mye tyder på at de to avgangselevene går en travel vår i møte med lederverv, avsluttende eksamener og russetid. Enya er også sjef for årets russerevy.

- Noen uker blir selvfølgelig mer hektiske enn andre, men ledervervene bidrar først og fremst med motivasjon til å fullføre skoleåret. Jeg elsker å utfordre meg selv, og føler at jeg både utvikler meg og blir tøffere av å gripe de utfordringene jeg får, sier Enya.

- Det første halvåret i elevrådsstyret har vært veldig lærerikt. Jeg har blitt flinkere til å systematisere, mer rutinert og merker at håndterer stress på en annen måte enn tidligere. Det å sitte i elevrådsstyret gir meg så mye at det ikke er noe problem om jeg for eksempel mister noe av russetiden, avslutter Tine Elise Ledsten.